Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proturaketni štit

Ovo Izraelce štiti od palestinskih raketa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi izraelski sustav presretanja raketa, Iron Dome, u posljednjem palestinsko - izraelskom sukobu je u upotrebi i uspješnost mu je visokih 88 posto.

Na videosnimci agencije Reutersa vidi se kako je ovaj sustav srušio dvije rakete koje su letjele prema izraelskom teritoriju iz pojasa Gaze. Mnogi mediji već su ga prozvali 'ultimativni razarač raketa'.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

Prilikom uništavanja raketa sa snimke, nije bilo ozlijeđenih. Međutim, u ranijem napadu kada su Izraelci također upotrijebili ovaj proturaketni sustav, prilikom pada na tlo ostataka raketa uništenih u zraku, ozlijeđena je jedna osoba, javio je Rueters. Izraelski proturaketni štit Iron Dome funkiconira bolje nego su mnogi očekivali, piše The Atlantic.

Elektronički senzori Iron Domea analizirali su putanju raketa ispaljenih iz Gaze. Ustanovljeno je kako jedna od njih ide prema stambenoj četvrti Tel Aviva. Izraelska vojska odmah je ispalila antiraketni projektil koji je presreo raketu i uništio je u zraku.

>> Sukobi ne prestaju: U napadu na Gazu poginulo 6 djece!

Uspješnost ovih antiraketnih projektila do sada je bila 88 posto. Međutim, kako jedan takav projektil košta 50.000 dolara, prema pisanu The Daily Beasta, koristi se samo za one rakete za koje se procjenjuje da bi mogle pasti na stambene četvrti i ugroziti život civila.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene