Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko im ne odgovara

Pismo obitelji zarobljenog humanitarca okrutnim džihadistima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj britanskog humanitarca kojemu su članovi Islamske države u nedavno objavljenoj video snimci zaprijetili smrću, pozvala je njegove otmičare da ga oslobode, prenosi agencija AFP.

U priopćenju što ga je u subotu objavio Foreign Office, Hainesova obitelj navodi da otmičari nisu odgovorili ni na jedan njihov pokušaj uspostavljanja kontakta. "Mi smo članovi obitelji Davida Hainesa. Uputili smo vam nekoliko poruka na koje nismo dobili odgovor. One koji Davida drže u zatočeništvu molimo da nas kontaktiraju", piše obitelj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brutalna ubojstva Salopek je deveti državljanin Zapada kojeg je IS dekapitirao Slika nije dostupna 'Voljeli smo ga...' Dirljiva poruka brata ubijenog humanitarca

David Haines (44) iz Pertha u Škotskoj otet je u ožujku 2013. dok je radio za francusku agenciju ACTED. Otac je četverogodišnjeg djeteta u braku s hrvatskom državljankom iz Siska gdje ima prebivalište i tvrtku koju je pokrenuo sa suprugom.

Treći taoc oženjen je Hrvaticom!

Teroristička skupina Islamska država je u nedavno objavljenoj snimci egzekucije američkog novinara Stevena Sotloffa objavila da će sljedeći na redu biti oteti britanski humanitarac koji je nakratko i prikazan.

Haines se humanitarnim radom bavi od 1999., a 2000. je došao u Hrvatsku gdje je radio kao šef ureda njemačke humanitarne organizacije Arbeiter Samariter Bund u Petrinji i Kninu te poslije u Sisku.

Svoju prvu humanitarnu misiju za francusku nevladinu organizaciju Acted odradio je kao djelatnik zadužen za logistiku u izbjegličkom kampu u Atmehu, sirijskom selu na granici s Turskom.

Poziv otmičarima da oslobode Hainesa uputili su Acted i poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kavazović.

Islamska država (IS), koja je prije snimke egzekucije novinara Sotloffa objavila i snimku odrubljivanja glave novinara Jamesa Foleya prijeti novim ubojstvom nastave li zapadne zemlje zračne udare na pripadnike IS u Siriji i Iraku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene