Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Islamska država sije strah

Treći taoc oženjen je Hrvaticom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je u utorak u javnost puštena snimka smaknuća Stevena Sotloffa, džihadisti su na istoj snimci zaprijetili ubojstvom državljaninu Velike Britanije.

On je u Južnom Sudanu radio za organizaciju Nonviolent Peaceforce. Od veljače do kolovoza 2012. godine radio je za skupinu čiji je cilj 'promovirati, izgraditi i razvijati očuvanje mira kao oružja za smanjenje nasilja i zaštitu civila na područjima gdje se odvijaju nasilni konflikti', piše The Wire.

Pročitajte i ovo Ilustracija eskalacija rata Širi se sukob: Amerikanci uzvratili projektilima zbog napada na njihovu vojnu bazu Ilustracija Česta meta Projektili eksplodirali pored američkog veleposlanstva u Zelenoj zoni: Nitko još nije preuzeo odgovornost za napad

Organizacija za koju je radio potvrdila je da je radio za njih, ali kažu kako nije radio za njih u trenutku kada je otet. Velika Britanija još nije dala službenu izjavu.

Snimka ubojstva Stevena Sotloffa je autetična!

U međuvremenu je otkriveno da je oženjen Hrvaticom.

I dok je točan datum otmice nepoznat, pretpostavlja se da je muškarac otet negdje početkom 2013. godine u Siriji, gdje je otet i američki novinar James Foley.

Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova zbog sigurnosnih razloga ne može komentirati situaciju u kojoj se našao oteti britanski humanitarac, oženjen za hrvatsku državljanku, kojeg je Islamska država stavila kao sljedećeg na svoju listu brutalnih pogubljenja.

Islamska država je u snimci egzekucije američkog novinara Stevena Sotloffa objavila da će sljedeći na redu biti oteti britanski humanitarac.

'Zbog sigurnosnih razloga ne možemo ništa komentirati', rekla je glasnogovornica MVEP-a. (D.Š./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene