Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grčku su u petak navečer zahvatile obilne poplave kao posljedica nevremena, a u subotu ujutro i potres jačine 5,2 sjeveroistočno od Atene, objavili su nacionalni meteorološki centar i geodinamički opservatorij u Ateni.


Grčku su u petak navečer pogodile velike poplave kao posljedica uragana Gonzalo koji se premjestio sa zapada Europe u Grčku. Nije zabilježena nijedna žrtva rano ujutro u subotu, objavio je Grčki meteorološki centar.

Vezani članci Predrag Štromar, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ministar graditeljstva Štromar zahvalio svima koji su radili na saniranju štete nakon potresa: "Plaćat će to država i Grad Zagreb, novca ima i to mora biti plaćeno" Lopovi provalili u stan prazan nakon potresa ''Provalili su mi u stan koji sam napustila nakon potresa. Osjećam se tužno, jadno, šokirano''

Atenska periferija Atika posebno je pogođena nevremenom. Vatrogasci su primili gotovo 600 poziva tijekom večeri.

U subotu ujutro došlo je i do potresa jačine 5,2 po Richterovoj ljestvici, 249 kilometara sjeveroistočno od Atene, objavio je geodinamički opservatorij Atene.

Nije zabilježena nijedna žrtva ni materijalna šteta.

Epicentar potresa koji se jako osjetio u periferiji Epir, lokaliziran je na 20 km sjeverno od grada Arte, u istoimenoj prefekturi, na sjeveru Grčke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook