Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Prosvjedi u Ateni

Grčki sindikalisti opkolili zgradu ministarstva financija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri stotine članova sindikata grčkih komunista opkolilo je zgradu ministarstva financija u Ateni, prosvjedujući na taj način protiv oštrih mjera, koje je, nastojeći se suočiti s velikom krizom u zemlji najavila vlada, izvijestila je policija.

Sindikalisti su onemogućili ulazak u zgradu zaposlencima ministarstva. Pame, koja djeluje u sklopu grčke Komunističke partije (KKE) i manja radikalna ljevičarska stranka Syrizy u četvrtak navečer organizirat će u glavnome grčkom gradu veliki prosvjed protiv vladinih mjera.

Pročitajte i ovo Željko Stipić, sindikat Preporod Željko Stipić Sindikat pokreće potpisivanje peticije o koeficijentima: "Ostalo je jako malo vremena kako bi se stvari u postavile kako treba" Radovan Fuchs i Sabina Tandara-Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV - 2 Za Dnevnik Nove TV Hoće li učitelji u štrajk? Ministar odgovara: "Nadam se da nitko neće izaći na ulicu. Imamo trend rasta plaća, trebaju biti zadovoljni"

>> Grčka: 'Novim mjerama uštedjet će se 4,8 milijarda eura'

Pod pritiskom Europske komisije i tržišta, grčka socijalistička vlada u srijedu je najavila novi paket izvanrednih mjera koje bi trebale biti iznimno oštre, među kojima je povećanje poreza i smanjenje plaća. I sindikat visokih dužnosnika Adedy predviđa 16. ožujka održati 24-satni štrajk, treći od početka godine, izražavajući nezadovoljstvo protiv oštrih vladinih mjera. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene