Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika odgovornost za zemlju

Grčka službeno preuzima vodstvo EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka će predsjedanje EU preuzeti tijekom šest mjeseci, a na svečanost u Ateni stigli su europski čelnici.

Grčka u srijedu preuzima predsjedanje Europskom unijom na svečanosti u Ateni u nazočnosti europskih čelnika, što je simbolična etapa više od četiri godine nakon početka krize i nekoliko mjeseci prije europskih izbora.

Pročitajte i ovo Grčke hitne službe ispred brodarske tvrtke u Ateni Drama u Grčkoj Stravična pucnjava u Ateni: Bivši zaposlenik upao u tvrtku pa ubio tri osobe i presudio sebi Ilustracija Zastarjela oprema Tragedija u Grčkoj: Avion se srušio prilikom slijetanja, pilot poginuo

Preuzimanje predsjedništva EU-a tijekom šest mjeseci je velika odgovornost za Grčku, naglasio je u srijedu ministar vanjskih poslova Evangelos Venizelos tijekom susreta s novinarima.

S dolaskom 2014. dolaze i promjene u Europskoj Uniji, evo kakve

Predsjednici Europskog vijeća Herman van Rompuy i Europske komisije Jose Manuel Barroso, kao i 28 europskih povjerenika će doći u grčku prijestolnicu i sastat će se tijekom poslijepodneva s vladom.

Za 16.15 po srednjoeuropskom vremenu je predviđena konferencija za novinare s Barrosom i grčkim premijerom konzervativcem Antonisom Samarasom.

Središte grada zatvoreno za promet

Pojačane mjere sigurnosti su poduzete i svako okupljanje je zabranjeno u središtu grada, koje je zatvoreno za promet tijekom poslijepodneva.

Za Grčku je ulog ponovno postati "zemlja poput drugih", prema riječima grčkog premijera.

Tijekom čestitanja nove godine on je obećao da će 2014. obilježiti kraj financijske pomoći EU-MMF, koja traje od 2010.

Ove godine bi u Grčkoj trebalo završiti doba recesije i zemlja bi trebala zabilježiti skromni rast od 0,6 posto, prema predviđanjima vlade i Europske komisije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene