Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oko devet tisuća prosvjednika okupilo se u središtu Atene u srijedu navečer, a nekoliko tisuća istaknulo je transparente ispred grčkog parlamenta u vrijeme kada su njegovi zastupnici počeli raspravu o drugom paketu reformi koje europski vjerovnici zahtijevaju u zamjenu za paket financijske pomoći.


Oko tristo zastupnika počelo je oko 22,00 sata raspravu o nacrtima zakona predstavljenima po hitnom postupku.

Vezani članci Slika nije dostupna UVJEREN U PROPAST: Grčka će ući u povijest kao najveća katastrofa ikad Slika nije dostupna Pobjeda radikalne ljevice: Izlazak iz krize ili potonuće u kaos?

Parlament je prošli tjedan usvojio prvi paket reformi, a taj je potez naveo brojne zastupnike vladajuće Syrize da otkažu povjerenje premijeru Alexisu Tsiprasu. Tada su prosvjedi ispred parlamenta protiv mjera štednje u jednom trenutku postali nasilni.

TSIPRAS IMA VREMENA DO SRIJEDE U parlament poslan prijedlog zakona o sanaciji banaka

Ovo je novi ispit za vladu premijera Tsiprasa koji mora hodati, kako ocjenjuje agencija dpa, po tankoj liniji ne bi li zadržao potporu članova svoje stranke te istovremeno uvjerio vjerovnike da će obećanja biti ispunjena.

Grčki će parlament među ostalim glasovati o jamstvu bankovnih depozita do 100.000 eura, te reformi građanskog postupka kako bi se on ubrzao a sudski troškovi smanjili. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook