Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godišnjica genocida u Ruandi

"Ne bojte se! Gradite vaše društvo na stijeni Evanđelja u ljubavi i slozi!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo ponudio je u nedjelju pomoć u naporima za pomirbu i obnovu Ruande u povodu 20. godišnjice genocida u toj afričkoj zemlji u kojem je ubijeno 800.000 ljudi.

"Komemoracija početka genocida počinjenog (prije dvadeset godina) nad Tutsijima održat će se sutra u Ruandi. Tim povodom želim ruandskome narodu izraziti očinsku bliskost i potaknuti ga da ustraje odlučno i s nadom u procesu pomirbe koji je već donio ploda te u humanoj i duhovnoj obnovi zemlje", rekao je Papa.

Pročitajte i ovo Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj audijenciji Papa Franjo vodio misu u povodu Cvjetnice Na tako važan dan Papa Franjo na misi preskočio tradiciju staru 1700 godina: ''Ovo je vrlo neobično''

"Ne bojte se. Gradite vaše društvo na stijeni Evanđelja u ljubavi i slozi jer jedino se na taj način začima trajni mir", rekao je Papa pred okupljenim vjernicima.

'Nije me brinulo kada ću umrijeti nego s koliko udaraca mačetom će me raskomadati'

Niz događaja predviđen je za ponedjeljak u Kigaliju u počast žrtvama genocida, koje su pretežito bile iz naroda Tutsi, ali su u pokolju pobijeni i umjereni Hutui.

Prije tri dana papa Franjo je pozvao ruandske biskupe da rade na nacionalnoj pomirbi. "Pomirba i zacjeljivanje rana" mogu se "čovjeku činiti nemogući s obzirom na tolike patnje", no one su "prioritet crkve", rekao je Sveti Otac ruandskim biskupima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene