Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gaza: Hamas zauzeo važni vojni kompleks Fataha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hamasovi borci danas su podignuli zelenu zastavu svojeg pokreta na kompleksu Preventivne sigurnosti, jednom od posljednjih uporišta snaga odanih palestinskom predsjedniku Mahmudu Abasu u pojasu Gaze, rekli su očevici.

Nekolicina Fatahovih pripadnika koji su branili teško utvrđeni kompleks pobjegla je, dok su ostali položili oružje nakon što im je obećan "siguran prolaz" do kuće, javio je Hamasov radio.

Pročitajte i ovo Vojna parada vođa Hamasa Marwan Issa Ubijen jedan od najtraženijih vođa Hamasa: "Skrivaju se duboko u podzemnim tunelima, ali ruka pravde stići će i njih" Počeli su progovori o primirju u Gazi Pregovori ne uspijevaju Hamas iznio uvjet za razmjenu talaca: "Pokret je u protekla dva dana predstavio svoj stav"

U borbama za kompleks, prema medicinskim izvorima, ranjeno je najmanje deset ljudi, a pucnjava iz vatrenog oružja još odjekuje s krovova okolnih zgrada, s kojih Fatahovi borci pucaju na Hamasove napadače, rekli su očevici.

Hamasovo zauzimanje tog važnog vojnog kompleksa velik je udarac Abasovom Fatahu, iako taj pokret tvrdi da je on i dalje u njihovim rukama. No zelena zastava na vrhu kompleksa jasno pokazuje da je pod nadzorom Hamasa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene