Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hamasovi borci danas su podignuli zelenu zastavu svojeg pokreta na kompleksu Preventivne sigurnosti, jednom od posljednjih uporišta snaga odanih palestinskom predsjedniku Mahmudu Abasu u pojasu Gaze, rekli su očevici.


Nekolicina Fatahovih pripadnika koji su branili teško utvrđeni kompleks pobjegla je, dok su ostali položili oružje nakon što im je obećan "siguran prolaz" do kuće, javio je Hamasov radio.

Vezani članci Napad na Gazu Kraj sukoba se ne nazire, žrtava je sve više: 500 tona bombi za napad koji je trajao 40 minuta. Reagirao SAD, Netanyahu odgovorio Napad na Gazu - 1 VIDEO I nebo je gorjelo: Ne jenjava nasilje u Gazi i Izraelu, izraelska vojska objavila dramatičnu snimku napada i poručila - "Ovo neće proći bez odgovora!"

U borbama za kompleks, prema medicinskim izvorima, ranjeno je najmanje deset ljudi, a pucnjava iz vatrenog oružja još odjekuje s krovova okolnih zgrada, s kojih Fatahovi borci pucaju na Hamasove napadače, rekli su očevici.

Hamasovo zauzimanje tog važnog vojnog kompleksa velik je udarac Abasovom Fatahu, iako taj pokret tvrdi da je on i dalje u njihovim rukama. No zelena zastava na vrhu kompleksa jasno pokazuje da je pod nadzorom Hamasa.