Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Borit ćemo se do sudnjeg dana'

Gadafi NATO-u: Vi ste ubojice djece i nemamo više o čemu razgovarati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo nekoliko dana nakon što su u NATO-u priznali da su njihovi 'napadi možda izazvali i civilne žrtve u Libiji, Moamer Gadafi se u telefonskom intervjuu koji je emitiran na libijskoj nacionalnoj televijiziji obratio naciji, ali i NATO savezu.

U pozadini audio snimke u kojoj pukovnik NATO naziva 'ubojicama koji su svijet pretvorili u džunglu', ide video snimka na kojoj je sam Gadafi, kadrovi razrušenih civilnih zgrada u Tripoliju, a koje je navodno uništio NATO u zračnim napadima, te Gadafijevi pristaše.

Pročitajte i ovo Sustav protuzračne obrane Patriot Pomož je na putu Šef NATO-a obznanio: "Postoji još oružja koje možemo osigurati Kijevu" Slika nije dostupna Povisili nagradu Čad ponudio azil: Gadafija love i pripadnici SAS-a, glava ucijenjena na 1,7 milijuna dolara

Gadafi je NATO-u poručio: 'Rekli ste: 'Mi svoje ciljeve vrlo precizno pogađamo'. Vi ubojice, rekli ste cijelom svijetu da gađate samo pomno odabrane ciljeve o kojima imate dovoljno informacija. Pretvorili ste svijet u džunglu, no možda će se svijet jednog dana okrenuti i doći će i vaš 'red', a vaša 'pravila i dogovori' će biti iskorišteni protiv vas i vaše će kuće tada biti legitimne mete'.

'Mi smo nepokolebljivi i odupirat ćemo vam se i boriti se do Sudnjeg dana. I porazit ćemo vas. Nemamo više o čemu razgovarati. Nakon što ste poubijali našu djecu i naše unuke u našim domovima, nema više nikakvog dogovora. Bolje je i umrijeti nego živjeti pod vašim bombardiranjem'.

Velik dio snimke se odnosi na NATO-ov zračni napad na zapadni dio Tripolija u ponedjeljak, u kojem je navodno poginuo velik dio obitelji Khoweildija al-Hamidija, bliskog Gadafijeva suradnika. U napadu je navodno stradalo 15 osoba, od kojih i troje djece. Gadafijev glasnogovornik je u ponedjeljak izvijestio kako je al-Hamidi izbjegao zračne napade, no troje djece, od kojih su dvoje bili njegovi unuci, bili su među 15 žrtava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene