Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Fritzlova kćer smještena u sobu nalik podrumu u kojem je bila zatočena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kerstin Fritzl, 19-godišnja djevojka koja je rođena u podrumu i u njemu provela svoj cijeli život, probudila se iz kome i ponovno je sa svojom obitelji, majkom Elisabeth i braćom Stefanom i Felixom.

Djevojka je ponovno s obitelji nakon što je više od mjesec dana provela u komi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Život nakon zlostavljanja Elisabeth Fritzl u 'Selu X' štite i stanovnici Slika nije dostupna 'Bilo joj je dosadno' Fritzl: Elisabeth me tražila da otmem još jednu djevojku

Ovo je i prvi put kako je djevojka svoju obitelj vidjela izvan podruma u kojem je provela svoj cijeli život, u rukama Josefa Fritzla.

Ujedinjenje s obitelji dogodilo se ubrzo nakon što se Kerstin probudila iz umjetne kome, koju su joj liječnici izazvali nakon što joj je otkazalo nekoliko organa i nakon što je neko vrijeme ostala bez kisika.

Liječnici su se za njezino buđenje iz kome unaprijed pripremili, budući da su jedine osobe koje je Kerstin ikad vidjela bile njezina majka i dvoje braće te tamničar Fritzl, koji trenutno u pritvoru čeka suđenje. 

>> Fritzl bi mogao umrijeti prije početka suđenja

Ubrzo nakon buđenja, djevojka je prebačena u posebnu prostoriju koja je dizajnirana poput podruma u kojem je živjela cijeli život. Liječnici su joj pripremili posebno okruženje kako ne bi doživjela dodatni šok.

Kerstin, najstarija od djece rođene u zatočeništvu, u umjetnoj je komi od dana kad je oslobođena tog stravičnog života 19. travnja.

Izazvana joj je umjetna koma jer su liječnici strahovali da će joj zatajiti organi. Kada su je prikopčali na aparate za održavanje na životu, njezini organi su bili u stabilnom stanju, a ona je polako prikupljala snagu kako bi se mogla oporaviti. 

>> Po prvi put... oglasio se i liječnik koji je raskrinkao monstruma Josefa Fritzla

Kerstin je bila u jako lošem stanju kad ju je Fritzl donio u bolnicu, a razboljela se zbog života bez svježeg zraka, svjetla, vježbe i zdrave hrane. Nesvjestan njezina stanja, Fritzl ju je u bolnicu donio tek kada se onesvijestila u podrumu.

Kerstin je jedna od sedmero djece koje je Fritzl imao u incestuoznom odnosu sa svojom kćeri Elisabeth, koju je držao zarobljenu u podrumu ispod svoje kuće 24 godine.

Jedan sin, Michael, ubrzo je nakon rođenja preminuo, a Fritzl ga je spalio u peći.

Fritzl je dabrao troje djece 15-godišnju Lisu, 14-godišnju Moniku i 12-godišnjeg Alexandera, da žive s njim i njegovom ženom Rosemarie u njihovom stanu na katu kuće. Ostali su cijeli svoj život proveli u vlažnom podrumu sa svojom majkom Elisabeth.

Očekuje se da će obitelj provesti nekoliko mjeseci u klinici prije nego što se navikne na vanjski svijet.

>> Elizabeth Fritzl govorila o zatočeništvu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene