Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Elizabeth Fritzl govorila o zatočeništvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prve riječi Elizabeth Fritzl nakon 24 godine zatočeništva bile su 'Sve što sada želim je normalan život sa svojom djecom'.

Otac monstrum zatvorio ju je u podrumu vlastite kuće i seksualno zlostavljao. Elizabeth ga više nikada ne želi vidjeli. To je ekskluzivno za britanski Sunday Mirror otkrila njezina 36- godišnja sestra Gabriela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zašto je monstrum razdvojio djecu? Elisabeth Fritzl otkrila detalje zatočeništva Slika nije dostupna Povratak u kuću zla Obitelj Josefa Fritzla izašla iz psihijatrijske bolnice

Elisabeth Fritzl po izlasku iz podruma rekla je ‘ Ne želim ga više nikad vidjeti’, misleći time, naravno, na svog monstruoznog oca.

Elisabeth, koja je rodila sedmero djece svoga oca Josefa Fritzla, u zagrljaju sa svojom majkom rekla je kako ne može vjerovati da je konačno slobodna.

Dok je plakala u naručju svoje majke, rekla joj je:

- Ne mogu vjerovati da sam vani. Nisam mislila da ću te ikad više vidjeti. To je bilo previše za mene. Ne želim ga više ikad vidjeti.

Kada je vidjela troje djece koji su otišli iz podruma gore u stan, primila ih je čvrsto, pogladila po licu i rekla:

- Moja djeco. Kako ste lijepi. 

Gabriele je ispričala kako se i ona slomila kad je vidjela svoju sestru nakon što je oslobođena iz tamnice ispod obiteljske kuće.

Elisabeth, koja sada ima 42 godine, nestala je kad je imala 18. A Gabriel, koja zbog ovih stravičnih otkrića sada posjećuje psihijatra, kaže: 

- Nismo mogli vjerovati kako je Elisabeth bila normalna. Zdrava je, pričljiva i oporavlja se. Svakim je danom sve snažnija i snažnija. Ne mogu vam objasniti kroz što sada naša obitelj prolazi. To je potpuno nevjerojatno. Ovo nas je uništilo. Svi se zajedno trudimo kako bi ju podržali. Oduševljena je što ponovno može biti sa svojom djecom. Rekla im je da su prekrasni i svo vrijeme provodi s njima, kako bi ih upoznala. 

Stručnjaci upozoravaju kako će proći mjeseci prije nego što će Elisabeth i djeca moći napustiti kliniku, gdje su podvrgnuti posebnim tretmanima.

O njima se brine poseban tim, a obitelj je smještena u zamračenom stanu, gdje se nalaze svi osim Kerstin, koja je još uvijek u bolnici u kritičnom stanju, u umjetno izazvanoj komi. 

Vrijeme provode gledajući crtiće na televiziji, a dopustili su im da pročitaju pisma podrške koja stižu iz cijelog svijeta.
Elisabeth i njezin najmlađi sin Felix, moraju nostiti crne naočale jer su im oči jako osjetljive na svjetlo. 

Iako je Elisabeth rekla kako više nikada ne želi vidjeti svog oca monstruma, izvori bliski obitelji kažu kako ona njega još uvijek voli u toj nekakvoj izvrnutoj verziji uzrokovanoj Stockholmskim sindromom, gdje se oteti identificiraju sa otmičarima. 

Njezin odvjetnik Christoph Herbst, kaže: 

- Jako je sretna što ponovno otkriva svijet. Uzbuđena je što je ponovno vani i što može osjetiti kišu na svojoj koži. Ali jako je važno za njih da ta prilagodba ide polako. Zasad trebaju samo razgovarati jedan s drugim. Elisabeth i djeca koja su živjela u podrumu, uopće nemaju nikakav osjećaj za vrijeme i za budućnost. Glasine da ona nema zube i da ne može razgovarati, nisu točne. Kada bi ju sreli, uopće ne bi vidjeli tu njezinu patnju na njoj, izgleda poput sasvim normalne osobe. Svojoj je obitelji rekla kako joj nedostaje normalan život, ili barem ono što bi mogli od normalnog života imati. I to joj je jedina želja.

Život je težak i za troje djece koji su živjeli gore u stanu, jer oni sada žive u tami u klinici. 

- Sretni su i puno se smiju, što možda ne bi očekivali. Felix ih sve nasmijava. Uče ga trčati, jer u podrumu nije imao prostora za to. Nevjerojatno je kako je Elisabeth reagirala na vanjski svijet. Svi su relativno dobro. Ona je stvarno jedna impresivna osoba. Jako je snažna. I sretna je sada po prvi put, rekao je njezin odvjetnik Christoph Herbst. 

Njezina majka Rosemarie, još se uvijek oporavlja od onoga što se dogodilo njezinoj kćeri. 

- Kada je saznala da joj kći živi u podrumu, doživjela je živčani slom, rekao je Frank Polzer, policajac koji ovaj slučaj vodi. 

Tužitelj Gerhard Sedlacek kaže kako trenutačno prikupljaju dokaze kako bi Fritzla optužili za ubojstvo, jer je dijete koje je nakon poroda umrlo spalio u podrumu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene