Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Po prvi put... oglasio se i liječnik koji je raskrinkao monstruma Josefa Fritzla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnik koji je otkrio cijelu priču u monstrumu Fritzlu progovorio je po prvi put o tome kako je otkrio da Fritzl laže.

Dr Albert Reiter nije povjerovao Fritzlovim objašnjenjima koje mu je ovaj dao kad je sa svojom kritično bolesnom unukom Kerstin stigao u bolnicu. On je tvrdio kako je djevojku pronašao na kućnom pragu, a kako ju je tu ostavila njezina majka koja inače živi u bizarnoj sekti.

Pročitajte i ovo Vojnici koji se bore protiv Boko Harama Otmica iz škole Djevojčica koju je prije 10 godina oteo Boko Haram spašena je, ali nije bila sama... Osa imao tešku reakciju Liječnik iz Zagorja umro nakon mjesec dana kome: Ubola ga osa

- Njegov mi je ton bio čudan i nešto mi tu nije bilo u redu. Posebno sam postao sumnjičav jer nije odgovarao na moja pitanja i te informacije mu uopće nisu bile bitne, a sve što je htio je bilo da joj čim prije pomognemo i brzo mu ju vratimo kako bi ju on mogao odnijeti nazad kući, rekao je Albert Reiter. 

>> Elizabeth Fritzl progovorila o zatočeništvu

Tada je ovaj austrijski liječnik krenuo u potragu za djevojčinom majkom Elisabeth, koja je naposljetku dovela do nevjerojatnih otkrića. 

- Oduševljen sam što je konačno došlo do njihovog oslobađanja. Nije mi ni na tren palo na pamet da bi ovo mogao biti rezultat svega. Drago mi je što sam slijedio svoje instinkte, dodaje Albert Reiter.

Priča započinje 19. travnja kada je dr. Albert Reiter primio hitni telefonski poziv koji je bio početak kraja za Fritzla.

Rečeno mu je kako je u bolnicu stigla mlada djevojka u nesvijesti, a kako ju je donio njezin djed. Liječnik je pregledao djevojku i tada primjetio da je jako blijeda, ne samo zbog bolesti. Detaljnijim pregled utvrdio je kako ona gotovo nema zubiju, a onda je pronašao tajno pismo koje je napisala Elisabeth te ga stavila u njezinu odjeću. 

Shvatio je tada kako se to baš i ne poklapa s pričom koju je čuo od Fritzl o tome kako je majka napustila teško bolesnu djevojku. 

- Nisam mogao vjerovati da bi majka tu teško bolesnu djevojčicu mogla samo tako ostaviti i nestati. A kroz pismo sam dobio dojam da je ona jako brižna majka.

Kako se djevojčino stanje pogoršavalo, zabrinuti je liječnik, putem medija, pozvao majku da se javi. 

- Bio sam siguran u samo jednu stvar, a to je da je majka jedina koja bi nam mogla pomoći. Ponovno sam se javio djedu i rekao mu kako hitno trebam razgovarati s majkom. Bio sam uvjeren da ona ima informacije koje bi nam pomogle da riješimo misteriju Kerstinine bolesti. Nisam mogao shvatiti zašto mi Fritzl ne želi pomoći, ali ipak se na kraju složio, rekao je liječnik Albert Reiter.

Pozvali su medije, a nakon što je dobio staru Elisabethninu fotografiju iz vremena prije njezina nestanka, mediji su poziv objavili. Liječnik je ostavio svoj privatni broj mobitela tako da bi ga bilo tko mogao nazvati.

I sami novinari krenuli su u potragu. Tako su stigli do Fritzlove kuće, očekujući kako će im on pomoći, a tada ih je iznenadila njegova reakcija.

- Bio sam šokiran. Očekivao sam da će biti zabrinut otac, a on mi je umjesto toga rekao da se gubim. Bio je jako bijesan, galamio je, psovao. Rekao je kako on ne želi imati ništa sa tim pozivom i kako ga je ‘prokleti doktor’ prisilo na to, rekao je jedan novinar.

Nakon toga specijalni policajci poslani su u Beč u očajnom pokušaju da pronađu Elisabeth. Ali ona je sasvim bila u blizu, u podrumu kuće pratila je te iste vijesti i potragu za njom.

Uplašena i zabrinuta za Kerstin, preklinjala je Fritzla da ju pusti da ode do kćeri u bolnicu. On joj je da samo jedan uvjet, a to je da ga ne smije izdati. Zabrinut kako bi se njegov zli život ipak mogao otkriti I kako bi Elisabeth na kraju mogla sve priznati, Fritzl je obavijestio liječnika da oni stižu.

- Elisabeth se vratila. Dovest ću ju u bolnicu jer želi vidjeti svoju kći. Ne želimo nikakve probleme i nemojte zvati policiju, rekao je Josef Fritzl.

Sumnjičavi liječnik, nakon posljednje rečenice, odmah je pozvao policiju. U trenutku dolaska Fritzla i dezorjentirane Elisabeth u bolnicu, oni su ih već tamo čekali.

U dramatičnom uhićenju, policajci su ga opkolili, stavili mu lisice i ugurali ga u policijski automobil, dok je poseban tim Elisabeth odveo na sigurno.

Nakon nekoliko sati uvjeravanja i obećanja kako Fritzla više nikada neće morati vidjeti, Elisabeth im je ispričala cijelu stravičnu priču o mučenju koje e doživljavala u posljednje 24 godine. 

Sljedećeg dana policajci su odveli Fritzla do obiteljske kuće i prisilil ga da im pokaže podrum. I ostalo je već povijest. Elisabeth i djeca su spašena. I otkrivena je jedna stravična priča koja je nepovratno promijenila i uništila živote ovih ljudi.

A ona zbog koje je sve počelo i konačno završilo, Kerstin je još uvijek u umjetnoj komi. Najveći je strah, da je manjak kisika uzrokovan grčevima, mogao oštetiti njezin mozak. Liječnici joj sada daju vrijeme kako bi dobila na fizičkoj snazi, prije nego što ju probude iz kome.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene