Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Josef Fritzl, 74-godišnji austrijski monstrum koji je u zatočeništvu držao svoju kćer 24 godine, preobratio se na budizam i pozvao je psihijatra da proučava rad njegova uma.


Budizam, koji se fokusira na osobni duhovni razvoj, Fritzl je otkrio tijekom obiteljskog odmora na Tjalandu, piše The Sun. Sljedbenik religije postao je tek u zatvoru. U ožujku će mu početi suđenje za silovanje, incest, zatočeništvo i zlostavljanje, nakon što je otkriveno da je svoju kćer Elisabeth zatočio u obiteljski podrum u austrijskom gradu Amstettenu. 

Vezani članci Slika nije dostupna Elisabeth Fritzl u 'Selu X' štite i stanovnici Slika nije dostupna Rosemarie Fritzl prijavljena zbog sumnje da je sve znala

>> Obitelj Josefa Fritzla izašla iz psihijatrijske bolnice

>> 'Krstio sam mrtvog sina, spalio ga u pećnici i pepeo posuo po vrtu'

>> 'Silovat ćemo Fritzla četkom za wc'

Tijekom 24-godišnjeg zatočeništva, Elisabeth mu je rodila osmero djece. Jedno je dijete umrlo nekoliko dana nakon rođenja. Njegovi navodni zločini razotkriveni su prošle godine kada je jedno dijete bolesno stiglo u bolnicu. 

Fritzl se sada nada da će se reinkarnirati u bolju osobu koja će zaustaviti druge da kopiraju njegovo ponašanje iz sadašnjeg života. ‘Trebali bi me proučiti kako bi otkrili što pokreće takvo ponašanje kako bi se zaustavilo da se ovo ikada više ponovi’, rekao je Fritzl svom odvjetniku. ‘Bilo bi glupo odbiti ovu ponudu’, rekao je forenzični psihijatar Reinhardt Haller.