Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Htjeli održati prosvjed

Francuski policajci sukobili se s migrantima kod kampa u Calaisu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski policajci upotrijebili su u subotu suzavac i vodene topove kako bi rastjerali oko 200 migranata i aktivista koji su pokušali održati zabranjeni prosvjed kod izbjegličkog kampa u Calaisu, tzv. Džungle, objavile su regionalne vlasti.

Trojica policajaca lakše su ozlijeđeena jer su ih migranti napali kamenjem. Lakše je ozlijeđen i fotograf agencije France Presse.

Pročitajte i ovo Grupa azijskih imigranata sjedi na klupi u Sao Teotoniju Važan primjer Zemlja emigranata postala je useljenička destinacija: ''Novac je dobar, posao je dobar i budućnost je dobra'' Slika nije dostupna Srušen migrantski kamp Nakon zatvaranja Džungle nestalo 60 djece, strahuje se da će postati plijen krijumčara

Policija je suzavcem i vodenim topovima rastjerala prosvjednike i situaciju stavila pod kontrolu za 20 minuta, rekao je dužnosnik regije Pas-de-Calais Etienne Desplanques.

U kampu trenutačno živi između 7000 i 10.000 migranata, a većinom žele otići u Veliku Britaniju.

Francuski predsjednik Francois Hollande rekao je u ponedjeljak da bi kamp trebao biti srušen do kraja godine, a migranti raspoređeni po prihvatilištima širom zemlje. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene