Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kenijska pravda

FOTO: Policajci hladnokrvno ubili troje sumnjivaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Lezite na tlo da vas možemo dovršiti!', zapovijed je kenijskih detektiva sumnjivcima, prije nego su iste izrešetali hicima iz pištolja. Sumnjivci su u trenutku pucnjave ležali nasred prometne ceste u Nairobiju.

Incident koji se dogodio na jednoj od najprometnijih ulica u Nairobiju, svojim je fotoaparatom zabilježio jedan od šokiranih vozača, koji je i prenio riječi trojice policajaca prije nego su oni ispalili hice u trojicu bespomoćnih sumnjivaca, koji su im se prethodno predali, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Sarajevu Prebačen u bolnicu U Sarajevu izbila masovna tučnjava među migrantima, jedan ranjen hicem iz vatrenog oružja Ilustracija jedan uhićen Policija objavila detalje pucnjave kod Omiša: "U pretrazi doma pronašli smo mu 354 komada streljiva"

Policajci su zaustavili automobil ispred sebe i s uperenim pištoljima krenuli prema njemu. Troje sumnjivaca izašlo je iz automobila s podignutim rukama, nakon čega su dobili zapovijed da legnu na tlo. Svjedoci su novinarima ispričali što su čuli policajce da povikuju prema sumnjivcima. 'Lezite na tlo da vas možemo dovršiti!', prenijeli su njihove riječi.

Trojica detektiva pod istragom

Nakon pucnjave, trojica kenijskih detektiva ušli su u svoj automobil i odjurili niz ulicu, a nakon njih na mjesto događaja stigla je i regularna policija. U međuvremenu, tijela trojice ubijenih muškaraca u lokvi krvi, blokirala su promet, a čitav prizor zaprepastio je vozače.

Sva trojica policajaca nalaze se trenutno pod istragom, nakon što su fotografije koje i mi prenosimo, objavljene u jednom kenijskom listu. Zapovjednik policije Augustine Kimantiri objasnio je kako su detektivi lovili sumnjivce, koji su odbili zaustaviti se i koji su zapucali na policiju.

Godine 2009. UN je u svojem izvješću osudio egzekucije van pravosudnog sistema i u istom su izvješću navedeno kako se takvo što u Keniji događa na redovnoj bazi. Reagiralo je i britansko veleposlanstvo u Nairobiju, koje je izrazilo duboku zabrinutost oko okolnosti u kojima je došlo do incidenta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene