Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatno

FOTO Britanski kirurg pobjegao iz zemlje i postao vođa Talibana, na putu bio i u HRVATSKOM zatvoru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski kirurg koji se trebao pojaviti na sudu zbog optužbi za fizički napad na osobu, pobjegao je iz zemlje te postao jedan od vođa Talibana u Pakistanu.

Mirza Tariq Ali (39) izbjegao je britanske vlasti, unatoč tome što mu je putovnica oduzeta i što je trebao biti na sudu. Proteklog tjedna se pojavio, ali na video snimci koja poziva na novačenje u redove Talibana, odnosno jedne njihove odvojene ćelije.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora

Ali je živio u istočnom Londonu, a u Veliku Britaniju stigao je 2004. godine iz Pakistana, gdje je radio kao vojni liječnik.

Njegov slučaj samo je jedan od sve većeg broja slučajeva poznatih ekstremista, koji su pobjegli iz Velike Britanije da bi vodili "sveti rat" u inozemstvu.

I oni dali podršku okrutnim Islamistima!

Ali je u odsutstvu osuđen na 15 mjeseci zatvora u lipnju 2014. godine.

Na talibanskoj video snimci Ali je rekao i nešto vrlo zanimljivo, a to je da je bio nakratko i u zatvoru u Hrvatskoj, nakon čega je deportiran u Pakistan, umjesto da je poslan nazad u Veliku Britaniju kako bi odslužio zatvorsku kaznu, piše Telegraph.

List navodi kako ostaje nejasno što je radio u Hrvatskoj. Sam Ali tvrdi kako se pokušao priključiti ISIS-u, no da je na putu uhićen u Hrvatskoj i da je u Hrvatskoj završio u zatvoru.

Nije dugo zadržan, a kad je pušten i deportiran u Pakistan, rekao je da je nakon 'određenih komplikacija' postao članom Talibanske skupine TTPJA.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene