Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski kirurg koji se trebao pojaviti na sudu zbog optužbi za fizički napad na osobu, pobjegao je iz zemlje te postao jedan od vođa Talibana u Pakistanu.


Mirza Tariq Ali (39) izbjegao je britanske vlasti, unatoč tome što mu je putovnica oduzeta i što je trebao biti na sudu. Proteklog tjedna se pojavio, ali na video snimci koja poziva na novačenje u redove Talibana, odnosno jedne njihove odvojene ćelije.

Vezani članci Zagreb, kafići prvog dana popuštanja mjera ''Zašto su Hrvati opsjednuti kafićima?'' Postavio pitanje na Redditu pa dobio urnebesan odgovor Koronavirus, Hrvatska - 4 U Hrvatskoj 747 novozaraženih: Veliki porast broja novooboljelih u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Ali je živio u istočnom Londonu, a u Veliku Britaniju stigao je 2004. godine iz Pakistana, gdje je radio kao vojni liječnik.

Njegov slučaj samo je jedan od sve većeg broja slučajeva poznatih ekstremista, koji su pobjegli iz Velike Britanije da bi vodili "sveti rat" u inozemstvu.

I oni dali podršku okrutnim Islamistima!

Ali je u odsutstvu osuđen na 15 mjeseci zatvora u lipnju 2014. godine.

Na talibanskoj video snimci Ali je rekao i nešto vrlo zanimljivo, a to je da je bio nakratko i u zatvoru u Hrvatskoj, nakon čega je deportiran u Pakistan, umjesto da je poslan nazad u Veliku Britaniju kako bi odslužio zatvorsku kaznu, piše Telegraph.

List navodi kako ostaje nejasno što je radio u Hrvatskoj. Sam Ali tvrdi kako se pokušao priključiti ISIS-u, no da je na putu uhićen u Hrvatskoj i da je u Hrvatskoj završio u zatvoru.

Nije dugo zadržan, a kad je pušten i deportiran u Pakistan, rekao je da je nakon 'određenih komplikacija' postao članom Talibanske skupine TTPJA.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook