Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mladić u tijelu djeteta uspješno prkosi smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marc Zider je 19-godišnji brucoš iz Iowe, visok svega 150 centimetara i težak oko 40 kilograma. Četvrtinu života proveo je u bolnici.

Iako je zarobljen u tijelu dječaka, ruke su mu prekrivene ožiljcima od uboda iglom i prisiljen je trpjeti neprestanu bol, Marc uspješno pohađa nastavu Sveučilišta u Iowi. 

Pročitajte i ovo Danka Ilić "Nema tragova" Djed djevojčice Danke oglasio se u suzama: "Želim skinuti ljagu s obitelji, u meni i dalje tinja..." U naselju Srednjaci ubijena ženska osoba - 13 Ubijena žena Policija o ubojstvu na Srednjacima: "Jedna je osoba pod našim nadzorom"

Marc je postao pravi misterij za liječnike koji ga smatraju čudom i tvrde kako nikada nisu vidjeli takav slučaj. Naime, davno su mislili kako za mladića nema spasa.

Mladić iz Iowe pati od niza bolesti uključujući akutni pankreatitis, otkazali su mu bubrezi, ima premalo krvnih stanica, slab imunološki sustav, čireve na crijevima, giht, visok krvni tlak i kolesterol. Gušterača proždire samu sebe, crijeva su mu upaljena, a bubrezi otkazuju. 

Na dan pije 12 lijekova.

'Borim se uglavnom pitanjem 'Zašto ja?'. No ne pretvaram se da i drugi nemaju probleme', kaže Marc.

Za Marca je svaki dan borba, a liječnici, koji su ga nekoć otpisali, uz njega svakodnevno nauče nešto novo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene