Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pet mladih preživjelo

Florida: Uginulo 17 od 25 nasukanih kitova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadeset i dva kratkoperajna kita nasukala su se na obali Floride, a unatoč naporima da ih se spasi, njih 17 je uginulo.

Samo pet mladih kitova je preživjelo i prebačeni su u lokalni rehabilitacijski centar, dok su ostali, ili umrli prirodnim putem, ili su eutanazirani, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Avion prisilno sletio na autocestu - 1 Dvije osobe poginule VIDEO Avion sletio na autocestu i sudario se s automobilima: "Bio je samo nekoliko milimetara iznad naših glava" Slika nije dostupna Zalutali u Jadran Splitski profesor o kitovima koje su ribari snimili kod Šolte: ''Ne smije ga se uznemiravati''

>> Više od sto kitova prijeti 'bijela smrt' u Beringovom moru

Ovi kitovi, koji su najveći u porodici dupina, nakon kitova ubojica, nasukali su se pored Fort Piercea, koji leži na atlantskoj obali poluotoka Floride.

Ovi kitovi često se nasukavaju po obalama diljem svijeta i posjeduju vrlo visoku inteligenciju. Inače se drže dubokih voda, a znanstvenici njihovo nasukavanje dovode u vezu s infekcijama i parazitima koji utječu na rad njihovog mozga i remete njihovu sposobnost orijentacije u moru.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene