Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretraženo više lokacija

U akciji Orka u BiH pala grupa od 14 kriminalaca: Vikendom izlazili iz zatvora i pljačkali naoružani dugim cijevima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službenici Federalne uprave policije u Bosni i Hercegovini od provode akciju Orka u sklopu koje je obuhvaćeno 14 ljudi, a policija je pretresla jednako toliko lokacija. Uhićeno je 13 osoba, dok je jedan osumnjičenik u Hrvatskoj na služenju zatvorske kazne.

U Mostaru, Čitluku, Kupresu, Jablanici i Sarajevu službenici FUP-a provode akciju Orka koja obuhvaća 14 ljudi, doznaje portal Klix.ba. Njih se dovodi u vezu s nizom kaznenih djela tijekom posljednjih pet godina, od pljački bankomata i transporta novca do napada na tržne centre diljem Bosne i Hercegovine.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

Prema riječima glasnogovornice FUP-a Marine Zović, osumnjičene se tereti za razbojništva, teške krađe i neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, čime su zaradili oko milijun konvertibilnih maraka i nanijeli višemilijunsku štetu drugima, piše Klix

Izlazili iz zatvora za vikend i pljačkali

Dnevni avaz piše da je FUP već uhitio 13 osoba i privodi ih u prostorije policije u Mostaru. Doznaje se da je riječ o kriminalcima koji su pljačkali tržne centre Bingo i Mercator. Dio njih je već na izdržavanju zatvorske kazne, a ova kaznena djela su činili za vrijeme zatvorskog dopusta kada su vikendima izlazili na slobodu.

Tijekom pljački su se maskirali i naoružali se dugim cijevima i pištoljima.  Prema pisanjima bosanskohercegovačkih portala, jedan od osumnjičenih je u Hrvatskoj na služenju zatvorske kazne.

Identitet uhićenih policija nije potvrdila, no mediji navode kako je na čelu ove kriminalne skupine bio stanoviti Rahman Begluk, a u pljačkama su sudjelovali i njegovi sinovi. ''Radi se o osobama koje su od ranije poznate policijskim i pravosudnim organima kao višestruki povratnici u vršenju ovih i drugih kaznenih djela, zbog čega se pojedini još nalaze na izdržavanju zatvorske kazne'', rekli su iz FUP-a.

Avaz piše da je Begluk od ranije poznat policijskim i pravosudnim tijelima u Bosni i Hercegovini. Bio je priveden 2017. godine zbog pljačke tržnih centara, a zatim i 2018. godine zbog brojnih pljački na području Hercegovine.

 (V.P./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene