Policija u Bosni i Hercegovini, ilustracija (Foto: Armin Durgut/PIXSELL)
Policija u Bosni i Hercegovini, ilustracija (Foto: Armin Durgut/PIXSELL) Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Službenici Federalne uprave policije u Bosni i Hercegovini od provode akciju Orka u sklopu koje je obuhvaćeno 14 ljudi, a policija je pretresla jednako toliko lokacija. Uhićeno je 13 osoba, dok je jedan osumnjičenik u Hrvatskoj na služenju zatvorske kazne.


U Mostaru, Čitluku, Kupresu, Jablanici i Sarajevu službenici FUP-a provode akciju Orka koja obuhvaća 14 ljudi, doznaje portal Klix.ba. Njih se dovodi u vezu s nizom kaznenih djela tijekom posljednjih pet godina, od pljački bankomata i transporta novca do napada na tržne centre diljem Bosne i Hercegovine.

Vezani članci Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Komentar Ivane Petrović o samitu NATO-a: "Trebalo je pregristi sve antagonizme i sve tragikomične uvrede, jer ovo je država, a ne feud koji su nekom mama i tata ostavili u nasljeđe" Zapljenjeni duhan USKOK objavio detalje istrage nad čak 23 osobe zbog ilegalne prodaje duhana, najmlađa ima 19 godina

Prema riječima glasnogovornice FUP-a Marine Zović, osumnjičene se tereti za razbojništva, teške krađe i neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, čime su zaradili oko milijun konvertibilnih maraka i nanijeli višemilijunsku štetu drugima, piše Klix

Izlazili iz zatvora za vikend i pljačkali

Dnevni avaz piše da je FUP već uhitio 13 osoba i privodi ih u prostorije policije u Mostaru. Doznaje se da je riječ o kriminalcima koji su pljačkali tržne centre Bingo i Mercator. Dio njih je već na izdržavanju zatvorske kazne, a ova kaznena djela su činili za vrijeme zatvorskog dopusta kada su vikendima izlazili na slobodu.

Tijekom pljački su se maskirali i naoružali se dugim cijevima i pištoljima.  Prema pisanjima bosanskohercegovačkih portala, jedan od osumnjičenih je u Hrvatskoj na služenju zatvorske kazne.

Identitet uhićenih policija nije potvrdila, no mediji navode kako je na čelu ove kriminalne skupine bio stanoviti Rahman Begluk, a u pljačkama su sudjelovali i njegovi sinovi. ''Radi se o osobama koje su od ranije poznate policijskim i pravosudnim organima kao višestruki povratnici u vršenju ovih i drugih kaznenih djela, zbog čega se pojedini još nalaze na izdržavanju zatvorske kazne'', rekli su iz FUP-a.

Avaz piše da je Begluk od ranije poznat policijskim i pravosudnim tijelima u Bosni i Hercegovini. Bio je priveden 2017. godine zbog pljačke tržnih centara, a zatim i 2018. godine zbog brojnih pljački na području Hercegovine.

 (V.P./Hina)