Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mobilizirali stručnjake

FAO proglasio najviši stupanj pripravnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
FAO, UN-ova organizacija za hranu i poljoprivredu proglasila je 'stanje najviše pripravnosti' za svoje stručne ekipe diljem svijeta zbog svinjske gripe koja je u Meksiku odnijela 150 života, po priopćenju objavljenom u ponedjeljak navečer.

'FAO je mobilizirao svoje stručne ekipe kako bi utvrdile postoji li izravna veza između novog soja virusa gripe H1N1 koji se širi Meksikom i svinja', ističe organizacija sa sjedištem u Rimu. Ona je od svojih stručnjaka koji rade po cijelome svijetu zatražila da i dalje provode mjere propisane za 'stanje najviše pripravnosti, da joj odmah prijave svaki slučaj gripe među svinjama i da pošalju uzorke radi analize' u laboratorijima, kako piše u priopćenju.

Pročitajte i ovo KBC Rijeka Za Dnevnik Nove TV Povećan broj intervencija hitne: Liječnik otkriva što činiti ako ste bolesni i kada im se javiti Pune ambulante - 1 Pozivaju na cjepljenje Zdravstveni sustav pod opterećenjem: Ambulante pune pacijenata oboljelih od korone, gripe i hripavca

>> U Meksiku od svinjske gripe umrlo 149 osoba, zatvorene sve škole

FAO usto poziva vlade i međunarodnu zajednicu da pojačaju nadzor nad svinjskom populacijom. Virus svinjske gripe od kojega je u Meksiku umrlo gotovo 150 osoba, stigao je i u Europu, gdje su u ponedjeljak u Španjolskoj i u Velikoj Britaniji potvrđena tri slučaja bolesti, a mnoge su zemlje proglasile mjere prevencije kako bi pokušale suzbiti epidemiju.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene