Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Tvrde da imaju lijek

U Meksiku od svinjske gripe umrlo 149 osoba, zatvorene sve škole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meksiko je danas odlučio zatvoriti škole u čitavoj zemlji kako bi pokušao zaustaviti širenje svinjske gripe koja je već odnijela 149 života.

Vlada je odlučila obustaviti sve 'školske djelatnosti' diljem zemlje, odmah pošto je objavljeno izvješće o 149 umrlih od svinjske gripe. Po odluci ministarstva zdravstva sve škole će biti zatvorene do 6. svibnja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih Obična prehlada ili nešto više? Evo 5 znakova da se vaša prehlada pretvara u ozbiljniju bolest SEZONA VIRUSA Imate li koronu, gripu ili samo neugodnu prehladu? Ovo će vam pomoći da shvatite od čega bolujete

>> Svinjska gripa potvrđena i u Škotskoj

Meksička prijestolnica bila je gotovo pusta tijekom vikenda, a muzeji, kazališta, zabavni parkovi i zoološki vrtovi bili su zatvoreni za posjetitelje, kao i barovi i diskoteke. Dvije nogometne utakmice igrale su se u nedjelju u Mexico Cityju bez posjetitelja.

Vlada tvrdi da raspolaže zalihama lijekova protiv svinjske gripe

Meksička vlada tvrdi da raspolaže zalihama lijekova koji su učinkoviti protiv virusa svinjske gripe. Od GlaxoSmithKlinea (GSK) dobila je još 100.000 kutija lijeka, kako je danas priopćila ta farmaceutska tvrtka.

Gradonačelnik Mexico Cityja Marcelo Ebrard izjavio je da će u ponedjeljak 'u svim poduzećima stupiti na snagu najviši stupanj pripravnosti'.

I meksička burza osjetila je posljedice gripe: u ponedjeljak je radni dan počela s padom od 4,81 posto, a vrijednost pesa prema dolaru pala je u ponedjeljak s 13,40 na 13,90.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene