Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poglavlje 22

EU odgodio otvaranje novog poglavlja u pregovorima s Turskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija dogovorila je u utorak da će oživjeti pristupne pregovore s Turskom, ali je odgodila novi krug pregovora za najmanje četiri mjeseca zbog odnosa Ankare prema protuvladinim prosvjedima, doznaje se iz europskih izvora.

Njemačka je, uz potporu nekoliko drugih država članica, blokirala prijedlog da se s Turskom u srijedu otvore pregovori u novom poglavlju jer smatra da bi se time poslala pogrešna poruka tako rano nakon nasilnog gušenja prosvjeda.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Prosvjedi i uhićenja u Turskoj nakon što je oduzet mandat kurdskom gradonačelniku Lokalni izbori u Turskoj Oduzet mandat kurdskom gradonačelniku u Turskoj pa su uslijedili prosvjedi i uhićenja

>> Erdogan: Oni koji su doživjeli neuspjeh u Turskoj sada daju sve od sebe u Brazilu

Berlin je predložio da se formalno otvaranje novog poglavlja odgodi za barem četiri mjeseca. Prijedlog je prihvaćen na sastanku ministara vanjskih poslova EU-a u Luxembourgu. U pitanju je poglavlje 22 koje se odnosi na regionalnu politiku.

Turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu rekao je novinarima u utorak u Ankari da Turska ne vidi zapreke za otvaranje novog poglavlja u pregovorima s EU-om. Turska je pristupne pregovore s EU-om počela 2005. godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene