Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kupovina putem interneta iz susjednih država članica EU može biti prava glavobolja, no ne zadugo ako se pita Europsku uniju.


Zbog prepreka na internetu građanima EU-a nisu dostupni svi proizvodi i usluge pod jednakim uvjetima a samo 15 posto njih kupuje na internetu iz druge države članice EU-a, no jedinstveno digitalno tržište trebalo bi u budućnosti značajno promijeniti stanje, očekuje Europska komisija.

Vezani članci Mislav Bago - 2 Cijeli jedan državni proračun stiže nam iz Bruxellesa: Postoje pravila kako ga trošiti, ali i mogućnost da propadne Ministar Beroš U Ministarstvu zdravstva cijepljeno manje od 35 posto djelatnika! Zato će za ulazak u zgradu tražiti COVID potvrde

Cilj je jedinstvenog digitalnog tržišta otklanjanje regulatornih prepreka i, naposljetku, ujedinjenje 28 nacionalnih tržišta u jedno tržište.

U potpunosti funkcionalno jedinstveno digitalno tržište, europskom bi gospodarstvu doprinijelo s 415 milijardi eura godišnje i otvorile bi se stotine tisuća novih radnih mjesta, najavljuje Europska komisija. (Hina)