Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez "tvrdih granica"

EU će podržati interese Irske po pitanju Brexita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni pregovarač EU-a za Brexit Michael Barnier u četvrtak je pokušao uvjeriti Irsku da će njezini interesi u pregovorima o razilasku s Velikom Britanijom biti uzeti u obzir te da će s vladom u Dublinu raditi na tome da se izbjegne povratak na tvrde granice između dviju zemalja.

S tijesnim trgovinskim vezama s Velikom Britanijom i jedinom kopnenom granicom s ujedinjenom Kraljevinom, na Irsku se uvelike gleda kao na članicu Europske unije koja bi mogla najviše izgubiti kada njezin veći susjed napusti europski blok.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Situacija je teška" Brexit: Nastavljeni pregovori o trgovinskim odnosima Brexit - 2 Nikako da se dogovore Od Brexita bez dogovora najveću štetu imale bi Njemačka, Nizozemska i Francuska

"Potpuno sam svjestan da će neke članice više osjetiti posljedice Brexita, irskom naodu želim kazati: interesi Irske biti će i interesi Unije", kazao je Michael Barnier.

Po njegovim riječima, Brexit će promijeniti vanjske granice EU-a, no Barnier poručuje da će s raditi zajedno s irskom stranom kako bi se izbjegla "tvrda" granica. "Ništa u tim pregovorima ne bi smjelo ugroziti mir", poručio je Barnier. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene