Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Engleska crkva našla se usred financijskog skandala, nakon što je otkriveno kako su uložili 10 milijuna funti (oko 90 milijuna kuna) u kompaniju General Electric, jednu od vodećih u proizvodnji oružja.


Vrtoglavu svotu od 10 milijuna funti u dionice kompanije General Electric (GE) uložili su crkveni povjerenici i mirovinski odbor Engleske crkve, objavio je The Independent.

Vezani članci Lorenzo Gentile - 2 Je li u Petrinji bilo krađe humanitarne pomoći? Talijan tvrdi: "Paketa nije bilo. Optužili su me da smo poslali popišanu robu." U općini mu dobacuju: "Mafijo" Slika nije dostupna 'Nije da žali zbog toga što je učinio, ali osjeća se tupavo!'

Ta tvrtka kroz podružnicu General Aviation proizvodi vojnu tehnologiju, helikoptere i borbene zrakoplove, koji se koriste u sukobima diljem svijeta, pa i zrakoplov F101, koji je korišten u sukobima u Afganistanu i Iraku.

>>Papa Franjo slovenske nadbiskupe natjerao na ostavku!

Engleska crkva se brani priopćenjem kako se 'manje od 3 posto poslovanja GE temelji na prodaji oružja', a to se ne kosi s pravilima te crkve, jer ulaganje je dopušteno i u takve kompanije, ako udio u vojnoj proizvodnji nije veći od 10 posto.

No, usprkos toj činjenici britanski su vjernici duboko razočarani, brojni su već oštro i napali crkvene dužnosnike, a očekuju se i prosvjedi na najvećem britanskom sajmu oružja u Docklandu. Zasad nije poznato hoće li se oglasiti i Buckinghamska palača, jer kraljica Elizabeta II. je formalni poglavar Engleske crkve.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook