Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što će reći kraljica ?

Engleska crkva usred skandala: Uložili 10 milijuna funti u kompaniju koja proizvodi oružje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Engleska crkva našla se usred financijskog skandala, nakon što je otkriveno kako su uložili 10 milijuna funti (oko 90 milijuna kuna) u kompaniju General Electric, jednu od vodećih u proizvodnji oružja.

Vrtoglavu svotu od 10 milijuna funti u dionice kompanije General Electric (GE) uložili su crkveni povjerenici i mirovinski odbor Engleske crkve, objavio je The Independent.

Pročitajte i ovo Humanitarna pomoć - 4 Zemlje suspendirale pomoć Skandal trese UN: Zaposlenici Agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama pomagali militantima Hamas Karlo III. Operirao prostatu Poznato stanje Karla III. nakon operacije: Camilla napustila bolnicu sa smješkom

Ta tvrtka kroz podružnicu General Aviation proizvodi vojnu tehnologiju, helikoptere i borbene zrakoplove, koji se koriste u sukobima diljem svijeta, pa i zrakoplov F101, koji je korišten u sukobima u Afganistanu i Iraku.

>>Papa Franjo slovenske nadbiskupe natjerao na ostavku!

Engleska crkva se brani priopćenjem kako se 'manje od 3 posto poslovanja GE temelji na prodaji oružja', a to se ne kosi s pravilima te crkve, jer ulaganje je dopušteno i u takve kompanije, ako udio u vojnoj proizvodnji nije veći od 10 posto.

No, usprkos toj činjenici britanski su vjernici duboko razočarani, brojni su već oštro i napali crkvene dužnosnike, a očekuju se i prosvjedi na najvećem britanskom sajmu oružja u Docklandu. Zasad nije poznato hoće li se oglasiti i Buckinghamska palača, jer kraljica Elizabeta II. je formalni poglavar Engleske crkve.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene