PR
PR Foto: PR

U posljednjih nekoliko dana pojedini analitičari su predvidjeli da, ako se stvari ne promijene u skoroj budućnosti, cijena bitcoina može pasti na 21.000 dolara.


Kripto valute, uključujući Bitcoin, u posljednje su vrijeme opale. Bitcoin je pao gotovo 50% od 14. travnja, kada je dosegnuo rekordnu razinu od preko 64.900. Cijena Bitcoina je skočila više od 8.000 dolara u posljednjih nekoliko dana, a neki predviđaju da će se Bitcoin u potpunosti oporaviti.

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako od svoje kuće trgovati cijenom Bitcoina (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cijenom Bitcoina”. Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom Bitcoina” preuzmite ovdje.

Pogledajmo što se promijenilo glede Bitcoina posljednjih mjeseci i zašto su kripto valute pale.

PR
PR Foto: PR


12. svibnja tvit Elona Muska da Tesla više neće prihvatiti Bitcoin kao sredstvo plaćanja uzrokovao ke da ta kriptovaluta padne, i od tada se još uvijek nije oporavila. Musk je objasnio da je rudarenje bitcoina energetski intenzivno i nije ekološki prihvatljivo. Narednog tjedna, Bitcoin je opao za nekoliko tisuća dolara, izgubivši gotovo četvrtinu svoje vrijednosti. Od tada, Kina potiskuje sve što je povezano s Bitcoinom, namećući sankcije protiv banaka koje imaju bilo kakve kontakte s tvrtkama koje prodaju bitcoin, zabranivši rudarenje. Kina stvara vlastitu digitalnu valutu, i pri tom želi uništiti svoje konkurente. Regulatori u SADu, Velikoj Britaniji i EU također su zakomplicirali trgovanje bitcoinima, budući da su najpopularnije trgovinske platforme kao što je Binance suočene s ozbiljnom regulacijom. Mnoge zemlje kažu da su kriptovalute preplavljene ilegalnim aktivnostima kao što je pranje novca. U međuvremenu, investitori koji su navikli na činjenicu da Bitcoin svaki dan ostvaruje nove rekordne razine iznenada su pretrpjeli gubitke i rasprodali Bitcoin, bojeći se da su skeptici bili u pravu i da je samo pitanje vremena kada će ova kripto valuta propasti.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom Bitcoina” preuzmite ovdje.

U posljednjih nekoliko dana pojedini analitičari su predvidjeli da, ako se stvari ne promijene u skoroj budućnosti, cijena bitcoina može pasti na 21.000 dolara. 21. srpnja Elon Musk bio je gost na konferenciji o kripto valutama. Rekao je da će Tesla ponovno uvesti Bitcoin kao sredstvo plaćanja. Cijena bitcoina skočila je u roku od nekoliko minuta, a kratkoročni trend rasta ponovno je uspostavljen u narednim danima. Ali nije samo Musk pomogao gurnuti cijenu prema gore. Izvršni direktor Twittera, Jack Dorsey, izjavio je da su kripto valute veliki dio budućnosti tvrtke, a Cathie Wood iz Ark Investa ponovno je izrazila optimizam glede cijene Bitcoina.

JP Morgan smanjio je svoju ciljnu cijenu za Bitcoin sa prethodnih 146.000 na 130.000 dolara, ali je to još uvijek mnogo više od trenutačne cijene koja je oko 38.000 dolara. Ark Invest nastavlja kupovati veliki broj bitcoina i ima dugoročnu ciljanu cijenu od 500.000 dolara.

Sljedećih nekoliko tjedana bit će ključno kada ćemo vidjeti hoće li se Bitcoin vratiti ili je ovo samo jedna kratkoročna oscilacija.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom Bitcoina” preuzmite ovdje.

CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 73% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca. Budite svjesni: možete izgubiti sve, no ne više od salda na računu za trgovanje. Ti proizvodi možda nisu prikladni za sve klijente, stoga svakako morate biti sigurni da razumijete rizike i potražiti neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili zahtjev za transakcijom u bilo kojem financijskom instrumentu. Fortrade odbacuje svaku odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih informacija, kao niza bilo kakve posljedice koje nastanu kao posljedica uporabe ovih informacija. Ne daju se bilo kakva jamstva točnosti ili potpunosti tih informacija te, stoga, svaka osoba koja djeluje na temelju tih informacija, čini to u potpunosti na vlastiti rizik. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Država, Belgije ili Francuske i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju