Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nobelovac i oporbenjak

El Baradei: Mubarak mora otići!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Želi li doista spasiti vlastitu kožu, bilo bi najbolje da otiđe s vlasti' poručio je Hosniju Mubaraku vođa egipatske oporbe Mohamed El Baradei u izjavi za britanski Independent.

El Baradei je optužio i Mubarakovu tajnu policiju za uzrokovanje kaosa na ulicama Kaira, u svrhu stvaranja dojma da zemlja ne može funkionirati bez Mubarakove čvrste ruke. 'Kad režim u potpunosti povuče policiju s ulica Kaira, a nasilnici čine dio tajne policije, odajući dojam da bi bez Mubaraka zemlja utonula u kaos - to je zločinački čin', izjavio je ovaj dobitnik nobelove nagrade za mir.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Simbol korupcije i opresije Egipat ruši zgradu Mubarakove stranke Slika nije dostupna Pronevjerio 10 milijuna eura Bivši egipatski predsjednik Mubarak osuđen na 3 godine zatvora

El Baradei je također dodao kako ne želi postati predsjednik države i kako bi se jedino prihvatio, uz konsenzus svih, funkcije prijelaznog predsjednika do održavanja izbora. Za kraj je dodao kako smatra da će 'na koncu egipatska vojska biti uz narod.' (HINA)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene