Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronevjerio 10 milijuna eura

Bivši egipatski predsjednik Mubarak osuđen na 3 godine zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mubaraku je ponovljen postupak na sudu u Kairu pošto je Vrhovni sud nakon poništenja prvostupanjske presude naredio novo suđenje.

Bivši egipatski predsjednik Hosni Mubarak, svrgnut s vlasti u narodnoj pobuni 2011., osuđen je u subotu na tri godine zatvora, kao i dvojica njegovih sinova, zbog pronevjere više od 10 milijuna eura javnog novca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osuđen i prije Mursijeva pada Egipat: Nekadašnjem Mursijevom premijeru potvrđena zatvorska kazna Slika nije dostupna Gostovao u Dnevniku Nove TV Cvrtila: Malo je čudno da je kemijski napad u Siriji izveden baš sada

Bivšem raisu ponovljen je postupak na sudu u Kairu pošto je Vrhovni sud nakon poništenja prvostupanjske presude naredio novo suđenje. I prvostupanjski sud ga je bio osudio na trogodišnju zatvorsku kaznu.

Mubarak je u odijelu umjesto u zatvorskoj odjeći, zajedno sa sinovima Alaom i Gamalom sjedio na optuženičkoj klupi u uobičajenom kavezu.

Mubarak oslobođen optužbi za sudjelovanje u ubojstvima

Naime, bivši predsjednik je, kao i njegovi sinovi, od siječnja na slobodi budući da su u pritvoru proveli najdulje moguće vrijeme. No Hosni Mubarak (87) je pod jakim nadzorom boravio u vojnoj bolnici u Kairu, gdje je ranije zadržan, službeno zbog lošeg zdravlja.

U subotu nakon saslušanja nije bilo jasno hoće li njih trojica biti ponovo uhićena i je li ova nova presuda, na koju se mogu žaliti, pokrivena pritvorom.

Tako je sudac kairskog suda u subotu potvrdio odluku prvostupanjskog suda iz svibnja 2014., ali je ublažio presude Alai i Gamalu koji su bili dobili četiri godine zatvora prije nego je Vrhovni sud u siječnju poništio odluku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene