Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Simbol korupcije i opresije

Egipat ruši zgradu Mubarakove stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipat je u nedjelju počeo rušiti sjedište stranke bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, koje je nekad bilo simbol njegova autoritarnog režima, a bilo je zapaljeno u narodnoj pobuni 2011. u kojoj je svrgnut s vlasti.

Sjedište Nacionalne demokratske stranke (PND) smješteno u središtu Kaira, nekoliko koraka od trga Tahrira, središta pobune u 2011., poharali su i zapalili ljutiti prosvjednici koji su tražili Mubarakov odlazak. Za njih je ono bilo simbol korupcije i policijske zloporabe koju je njegov režim dopuštao.

Pročitajte i ovo Video rekonstrukcije piramide izazvao bijes javnosti Burne reakcije Snimka obnove egipatske piramide izazvala bijes javnosti: Zbog spornog videa zaustavljena velika rekonstrukcija Slika nije dostupna Nakon revolucije SVE NADE SU IZBRISANE 'Državna represija gora je nego ikad'

Radnici su u nedjelju rovokopačima počeli rušiti četverokatnicu na obali Nila, nekoliko metara od glasovitog kairskog muzeja te susjednu zgradu u vlasništvu države, izvijestio je AFP.

Vlada je u travnju dala odobrenje za rušenje zgrade s nagorjelim pročeljem, koja tako stoji od 2011.

"Od mene je zatraženo da uništim zgrade s temeljima za tri mjeseca. Nakon toga pristupamo drugoj fazi, izgradnji parka", rekao je poduzetnik zadužen za rušenje, Ragab Hafez, koji dodaje da na gradilištu radi dvjestotinjak radnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene