Belgijska policija (Foto: AFP)
Belgijska policija (Foto: AFP)

Bomba je eksplodirala pred Institutom za kriminalistiku u sjevernom dijelu Bruxellesa ponedjeljak ujutro, javlja BBC. Nije bilo žrtava. Zgrada je bila prazna.


Do eksplozije je došlo oko 2.30 sati po lokalnom vremenu, kada je automobil probio ogradu, izvijestili su belgijski mediji

Automobil se probio kroz prepreke oko tri ujutro i jedan ili više napadača detonirali su bombu u blizini laboratorija koji su se zapalili, prenio je RTL. Nije jasno što se dogodilo odgovornima za eksploziju, a prema pisanju medija uzrokovala je značajnu štetu.

Eksplozija je bila vrlo snažna", kazao je Pierre Meys. "Prozori laboratorija su izbijeni i završili su nekoliko desetak metara dalje".

Tužiteljstvo u Bruxellesu potvrdilo je da je zabilježena eksplozija u institutu koji je u sjevernom predgrađu Bruxellesa no uzrok eksplozije nisu još mogli potvrditi.

Institut je povezan s belgijskim ministarstvom pravosuđa i provodi forenzička vještačenja u kaznenim predmetima, prema web stranicama instituta.

Glasnogovornik tužiteljstva kaže kako je najvejrojatniji počinioteljev cilj bio unuštiti dokaze iz nekog predmeta koji se vodi po Institutom.

Europa je u stanju povišene uzbune nakon islamističkih napada u Parizu i Bruxellesu tijekom proteklih godinu dana. U Belgiji je na snazi visoki stupanj opasnosti nakon terorističkih napada u ožujku na tamošnju zračnu luku i metro kada su stradale 32 osobe. (Hina/Ma.B.)