Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje 27 osoba je uhićeno, a njih 24, među kojima žene i djeca, ranjeno je u sjevernom Egiptu u sukobu između kršćana i muslimana koji je izbio zbog zemlje, doznaje se iz sigurnosnih izvora.


Sukobi su izbili nakon što su koptski kršćani ogradili zemljište koje se nalazi kod crkvene zgrade u okrugu Marsa Matruh, javila je egipatska agencija MENA. Predstavnici snaga sigurnosti rekli su da su se muslimani pobunili, jer je ograda blokirala glavni put.

Vezani članci Obiteljsko nasilje, ilustracija Obiteljsko nasilje kod Požege: Godinama vrijeđao i tukao suprugu pa napao i trudnu kćer, prijetio da će ih ubiti Splitska policija Udarila ga bocom po glavi, zalila pivom i uzela novac, a njezin pomoćnik iskoristio situaciju i ukrao mu bankovnu karticu

Na Badnjak je ove godine u Gornjem Egiptu ubijeno je šest Kopta i jedan policajac kada su napadači otvorili vatru na kršćanske vjernike. U Egiptu, zemlji sa 78 milijuna ljudi, živi oko osam milijuna koptskih kršćana, dok su ostali stanovnici uglavnom sunitski muslimani. (Hina)