Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Maratonski sastanak

Dvije Koreje dogovorile se o ponovnom otvaranju industrijske zone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici Sjeverne i Južne Koreje u nedjelju su se, nakon maratonskog 16-satnog sastanka, dogovorili da će se angažirati na ponovnom otvaranju zajedničke industrijske zone, kao i na zajedničkim inspekcijama.

Za pregovore je simbolično odabrano selo Panmunjom u kojemu je potpisan sporazum o primirju nakon korejskog rata (1950. - 1953.). Dužnosnici obiju strana dogovorili su se na koji će se način ponovno angažirati na obnovi Kaesong industrijske zone.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sjever i jug Radio koji je emitirao misteriozne kodirane brojeve naglo 'ušutio', zloglasni vođa poručio vojsci: "Budite spremni" Sjeverna Koreja ispalila projektile - 5 Nova provokacija Sjeverna Koreja ispalila više od 200 granata: Južna Koreja stanovnike otoka poslala u skloništa

>> Otkazani razgovori između Sjeverne i Južne Koreje

Sjeverna Koreja u travnju je zatvorila kompleks tvornica, povukavši 53.000 svojih radnika te je južnokorejskim tvrtkama, radnicima i menadžerima zabranila prijelaz granice, što je dovelo do napetosti između dviju zemalja.

"Idući sastanak o industrijskoj zoni tijekom kojega će se dogovoriti ponovni početak rada održat će se 10. srpnja. Nastojat ćemo spriječiti prekide radova u budućnosti te normalizirati stanje u zoni čim za to budu spremne obje strane", rekao je voditelj južnokorejskog izaslanstva Suho Ho. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene