Obavijesti Video Pretražite Navigacija
20. obljetnica

Duraković: Vučić je dobrodošao u Srebrenicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnik općine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je u srijedu kako je predsjednik vlade Srbije Aleksandar Vučić svakako dobrodošao na obilježavanje 20. obljetnice genocida nad Bošnjacima tog područja najavljeno za 11. srpnja, no istaknuo je kako samo o srbijanskom premijeru ovisi kakvi će biti učinci takvog njegovog čina.

"Tko god dođe tog dana, naša je obveza da prema njemu budemo dobri domaćini", kazao je Duraković komentirajući Vučićevu izjavu kako će u subotu ići u Srebrenicu i da pri tome ne strahuje ni od čega no kako mu je važno što će o tome misliti Duraković, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i članice udruge "Majke Srebrenice".

Pročitajte i ovo Branko Tunić Kazna od osam godina HDZ-ovac koji je zalijepio člansku iskaznicu na čelo osuđen za ratni zločin Slika nije dostupna NASTAVAK REAKCIJA Predsjednik RH ga nazvao ''udbašem iz Zenice''. Džaferović uzvratio: ''Milanović sve više i više postaje beznadežni slučaj''

Duraković je uz dobrodošlicu Vučiću ipak istaknuo kako se nikome neće dopustiti da "gazi i ponižava žrtve genocida".

NAKON DEVET GODINA Dragan Vasiljković u rukama hrvatske policije!

"Ako nema priznanja genocida nema ni iskrenog kajanja. Sada je na Vučiću da ocijeni na što će svesti svoj posjet 11. srpnja. Dolazi li priznati i pokajati se u ime srpskog naroda ili dolazi da nas ponizi", kazao je Duraković lokalnim medijima.

Najviši srbijanski dužnosnici pozvani su u Srebrenicu kao i predstavnici niza drugih država još prije četiri mjeseca.

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić ranije je otklonio mogućnost sudjelovanja na srebreničkoj komemoraciji a premijer Vučić poziv je prihvatio u utorak u čemu su ga podržali svi članovi njegove vlade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene