Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oko šest tisuća pristaša neonacističkog pokreta i ultradesnice očekuje se u subotu na tradicionalnom godišnjem okupljanju u Dresdenu koji će osiguravati više od 3 300 policajaca, izjavio je u srijedu glasnogovornik dresdenske policije.


'Pogrebna povorka' koja se svake godine održava u Dresdenu tradicionalno je okupljanje njemačkih neonacista koji tako obilježavaju spomen na savezničko bombardiranje grada 1945.

Vezani članci Policija u Njemačkoj, ilustracija (Foto: AFP) Švercali granate, puške i pištolje u Njemačku: U Dresdenu podignuta optužnica protiv dvojice muškaraca iz BiH Slika nije dostupna VRIJEĐALI I PRIJETILI Neonacisti upali u školu jer ne žele da je pohađaju djeca izbjeglica

'Ne mogu potvrditi' broj od 6 000 sudionika koji spominju njemačka glasila, 'ali mislim da je prilično stvaran', rekao je glasnogovornik policije. 'Lani smo imali 3 300 policajaca, a ove godine bit će više', dodao je.

U subotu se treba održati i protuskup na kojemu će sudjelovati veći broj političkih čelnika ljevice, među kojima i predsjednik socijaldemokratske stranke (SPD) Franz Muentefering, objavili su organizatori na svojoj internetskoj stranici.