Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljubomora kao motiv

"Došao je ubiti": Hrvat koji je u Njemačkoj na zabavi smaknuo sina (6) i još dvije osobe dobio doživotni zatvor

Dražen Dakić na suđenju (Foto: Pixell)
Dražen Dakić na suđenju (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija Dražen Dakić na suđenju (Foto: Pixell) Dražen Dakić na suđenju (Foto: Pixell) Foto: Pixell +0 Dražen Dakić na suđenju (Foto: Pixell) Galerija 1/2 >>
Hrvat Dražen Dakić osuđen je u Njemačkoj na doživotni zatvor zbog ubojstva sina, partnera svoje bivše žene i njezine rođakinje.

Njemački sud osudio je hrvatskog državljanina Dražena Dakića (41) zbog ubojstva sina Darija (6), dečka svoje bivše žene (34) i i njezine rođakinje (29) na doživotnu kaznu zatvora.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gnjusan zločin Mačku oderala i samljela je u blenderu, a onda je odlučila ubiti mladog inženjera: "Nije to bila reakcija ni greška..." Ilustracija Osuđen je Pretukao kćer pa jeo brzu hranu dok je ona umirala, njezino tijelo nikad nije nađeno: "On je čudovište i zaslužuje provesti ostatak života u zatvoru"

Ubojstva su se dogodila nakon što se Dražen nije mogao pomiriti s rastavom do koje je došlo u veljači prošle godine. U kolovozu je kupio oružje kojim je počinio stravičan zločin u Villingendorfu, njemačkom gradu koji se nalazi oko 100 kilometara južno od Stuttgarta.

Žena se u Villingendorf preselila upravo kako bi se sakrila od bivšeg supruga koji je policiji od ranije bio poznat zbog napada i prijetnji. Nažalost, ovaj bivši vojnik uspio je otkriti njezinu lokaciju i upao je na zabavu na kojoj su njegova bivša supruga i ubijeni slavili dječakov prvi dan škole.

Dakićeva bivša žena, inače porijeklom iz Latvije, uspjela je pobjeći u kuću, a nakon masakra koji je počinio ubojica je uspio bježati njemačkoj policiji pet dana.

Kao motiv ubojstva navodi se ljubomora jer ga je supruga napustila i otišla s djetetom. Tužitelj je tijekom suđenja izjavio da je Dakić namjerno dopustio da njegova bivša supruga pobjegne jer je htio da pati do kraja života.

"On tamo nije došao razgovarati. Došao je ubiti", izjavio je tužitelj.

Sudski vještak tijekom izlaganja je naveo da je Dakić svjesno i planirano ubio svojeg sina i dvoje odraslih te da je sposoban za suđenje i da razumije zločin koji je počinio.

"Optuženikove poremećaje ličnosti ne mogu liječiti lijekovi", istaknuo je vještak Charalabos Salabasidis, koji je Dakića opisao kao manipulatora koji za sve optužuje druge.

Prema pisanju njemačkih medija, bivša supruga Dražena je više puta prijavljivala policiji zbog prijetnji, a sud mu je odredio i zabranu pristupa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene