Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liječnika ubio pacijent

DRAMATIČNA SNIMKA PUCNJAVE IZ IZOLE 'Ne možeš vjerovati da se ovo događa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tijeku je konferencija na novinare nakon koje bi moglo biti više detalja napada.

Policajac koji je u ponedjeljak ranjen u pucnjavi u općoj bolnici u Izoli u stabilnom je stanju, objavili su liječnici.

Pročitajte i ovo Zrakoplovna baza, ilustracija Grand Forks Incident u američkoj vojnoj bazi: Zatvoren je kompleks s tisućama vojnika Slika nije dostupna Tragedija u Sloveniji Preminuo liječnik ranjen u napadu u bolnici u Izoli

Do pucnjave u bolnici došlo je u ponedjeljak oko 15 sati kada je, po policijskim informacijama, napadač pucao u liječnika i prometnog policajca u odori koji se zatekao u bolnici. Obojica su preminula od posljedica ranjavanja.

Napadač je potom pokušao pobjeći automobilom, ali ga je policija sustigla u potjeri. U obračunu je napadač ubijen, ali je prije toga teško ranio još jednog policajca.

Motivi za napad još nisu poznati, a u tijeku je pressica na kojoj će biti dano više informacija. Za sad se zna da je napadač bio pacijent ubijenog liječnika.

Glavni ravnatelj policije Marjan Fank rekao je u ponedjeljak navečer da je napadač, koji je imao 70 godina i policiji bio poznat po pljački pošte, uzeo pištolj ubijenom policajcu i da postoji mogućnost da je presudio sam sebi. To će se utvrditi obdukcijom.

Na mjestu pucnjave našla se i jedna korisnica Facebooka, Mojca Pečnik Dessardo, koja je potjeru za napadačem, kao i pucnjavu uživo emitirala na toj društvenoj mreži.

Na snimci se u jednom trenutku čuju i pucnjevi, a svjedoči i panici nastaloj među ljudima koji su bježali od napadača. Autorica videa policajcima je rekla da je napadač otišao na parkiralište te da je odjeven u sivu majicu i da ima štake.

'Ne možeš vjerovati da ti se ovo doma događa, liječnika da upuca... Ludo', rekla je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene