Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Svašta sam vadio, ali..."

Zbogom, oružje: Evakuirali bolnicu zbog djedice koji je u rektumu imao granatu iz 1. svjetskog rata

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Francuska bolnica djelomično je evakuirana u subotu nakon što je stariji građanin stigao s artiljerijskom granatom iz Prvog svjetskog rata u rektumu.

Jedan 88-godišnji pacijent posjetio je bolnicu Sainte Musse u Toulonu kako bi uklonio eksploziv iz rektuma, ali je izazvao neviđenu paniku u bolnici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju

"Hitan slučaj događao se od 21:00 do 23:30 u subotu navečer, a zahtijevao je intervenciju osoblja za deaktiviranje bombi, evakuaciju odraslih i pedijatrijskih hitnih slučajeva kao i preusmjeravanje pristiglih hitnih slučajeva", izjavio je glasnogovornik bolnice.

Stručnjaci za uklanjanje bombi na mjestu događaja utvrdili su da postoji mala mogućnost da granata eksplodira u čovjeku, piše New York Post.

"Umirili su nas rekavši nam da se radi o kolekcionarskom predmetu iz Prvoga svjetskog rata koji je koristila francuska vojska te da je mala vjerojatnost da će eksplodirati u čovjeku", izjavila je bolnica.

Zaprepašteni liječnici nakon toga su započeli proces pokušaja uklanjanja predmeta, koji je bio dugačak gotovo 20 centimetara i širok više od 5 centimetara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cijeli arsenal Županja: U stanu pronašli 18 bombi, eksploziv, mine, oružje...

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija traga za počiniteljem Sinoć detonirana ekplozivna naprava na zagrebačkoj Knežiji

 "Jabuke, manga ili čak bočice pjena za brijanje, navikli smo nalaziti neobične predmete umetnute tamo gdje ne bi trebali biti", izjavio je jedan liječnik: "Ali granatu? Nikada!" 

Liječnici su bili prisiljeni odvesti starijeg čovjeka na operaciju, razrezati mu trbuh kako bi izvadili granatu. Prema bolnici, sada je dobrog zdravlja i očekuje se da će se potpuno oporaviti od operacije.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene