Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Lov na vještice"

Trump poziva na obustavu istrage o umiješanosti Rusije u izbore: "To je gubitak vremena i novca"

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Drugog dana suđenja Paulu Manafortu, bivšem voditelju predsjedničke kampanje Donalda Trumpa, američki predsjednik pozvao je na prekid istrage o umiješanosti Rusije u američke predsjedničke izbore 2016., prenosi u srijedu Reuters.

Paul Manafort (69) je suočen s 18 točaka optužnice, a tužitelji su objavili da se posebice žele usredotočiti na točku optužnice prema kojoj je Manafort zaradio više od 60 milijuna dolara lobiranjem za bivšu prorusku vladu u Ukrajini i da "znatan postotak" tog iznosa nije prijavio.

Pročitajte i ovo Teroristički napad u Moskvi Izvori otkrivaju Iran je također upozorio Rusiju na sigurnosnu prijetnju uoči napada u Moskvi Ambasada SAD-a u Havani Novo izvješće Razotkriven misterij havanskog sindroma: Na udaru američki diplomati i špijuni, iza svega stoji velika sila?

Istragu vodi posebni tužitelj Robert Mueller, a suđenje za poreznu i bankovnu prijevaru na saveznom sudu u Virginiji biti će prvi test Muellerove sposobnosti da izbori osuđujuću presudu bivšem suradniku Donalda Trumpa. Tri ostala suradnika, među kojima je i Manafortov poslovni partner Rick Gates, priznali su krivnju i surađuju s Muellerovom istragom.

Predsjednik Trump je već u nekoliko navrata kazao da istraga predstavlja gubitak vremena i novca, a danas je na Twitteru pozvao ministra pravosuđa da stane na kraj tom "lovu na vještice".

"Ovo je grozna situacija i ministar pravosuđa Jeff Session bi smjesta trebao zaustaviti taj lov na vještice, prije nego još više baci mrlju na našu zemlju. Bob Mueller je totalno konfliktna osoba, a njegovih 17 bijesnih demokrata koji za njega rade prljavi posao su sramota za SAD", napisao je američki predsjednik na Twitteru.

Rusija odbacuje bilo kakvo miješanje u izbore, a Trump također negira bilo kakvo uplitanje svoje kampanje. Američke obavještajne službe su zaključile da je Moskva naredila hakiranje servera političkih skupina i širenje dezinformacija na društvenim mrežama o demokratskoj kandidatkinji Hillary Clinton.

Pitanje dosluha s Rusijom nije u srži postupka protiv Manaforta jer optužnice koje su protiv njega podignute odnose se na razdoblje prije nego što je preuzeo vođenje Trumpove kampanje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene