Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVI SASTANCI?

Vladimir Putin pozvao Donalda Trumpa u Moskvu: "Mislim da smo obojica spremni za to"

Donald Trump i Vladimir Putin (Foto: AFP)
Donald Trump i Vladimir Putin (Foto: AFP) Foto: Afp
Vladimir Putin i Donald Trump su se prošli tjedan sastali na summitu u Helsinkiju, nakon kojeg je Trump doživio žestoke kritike i optužbe u domovini da se nije dobro snašao na tom susretu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je potvrdio da je predsjednika SAD-a Donalda Trumpa pozvao u Moskvu te da su obojica spremni za nove sastanke na vrhu, pod uvjetom da se stvore dobri preduvjeti za njihovo održavanje.

Pročitajte i ovo Donald Trump On poriče krivnju Počinje suđenje Donaldu Trumpu zbog novca koji je dao pornoglumici: Navodno joj za šutnju platio 130.000 dolara Vladimir Putin Skup članica G20 Putin poručio da Moskva nikada nije odbila mirovne pregovore: "Trebali bismo razmisliti o tome kako zaustaviti ovu tragediju"

Putin i Trump su se prošli tjedan sastali na summitu u Helsinkiju, nakon kojeg je Trump doživio žestoke kritike i optužbe u domovini da se nije dobro snašao na tom susretu.

Govoreći na summitu čelnika BRICS-a, Brazila, Rusije, Indije, Kine i JAR-a, Putin je kazao da telefonski pozivi između Moskve i Washingtona nisu dovoljni te da se dvije strane moraju sastajati kako bi razgovarali o pitanjima poput iranskog nuklearnog sporazuma i globalnih sukoba.

"Spremni smo na takve sastanke. Svakako smo spremni pozvati predsjednika Trumpa u Moskvu. On već ima takav poziv. Ja sam mu to rekao", rekao je Putin i dodao da je on spreman otići u Washongton "ako se stvore pravi uvjeti za rad".

Ruski predsjednik je također rekao da je moguće da će se sastati s Trumpom na marginama sumita skupine G20 ili nekog drugog međunarodnog događanja.

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders u petak je rekla da je Trump otvoren za posjet Moskvi "nakon što primi službeni poziv". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene