Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekspert za cyber-sigurnost

Trump nominira Nielsen na čelo Ministarstva domovinske sigurnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump nominirat će stručnjakinju za cyber-sigurnost Kirstjen Nielsen da predvodi Ministarstvo domovinske sigurnosti, priopćeno je iz Bijele kuće.

Ako nominaciju potvrdi Senat, Nielsen preuzima kormilo nad golemim ministarstvom s više od 240.000 službenika, odgovornih za sigurnost američkih granica i aerodroma, imigracijsku politiku, reakciju na prirodne katastrofe, prihvat izbjeglica i druga pitanja.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

Nielsen (45) ekspert je za cyber-sigurnost sa značajnim životopisom u domovinskoj sigurnosti, koji uključuje rad u administraciji za sigurnost prometa i u Vijeću domovinske sigurnosti bivšeg republikanskog predsjednika Georgea W. Busha. Nielsen je bila šefica kabineta umirovljenog generala Johna Kellyja dok je on bio ministar domovinske sigurnosti u prvim mjesecima Trumpova mandata.

Kelly ju je uveo u Bijelu kuću kada ga je Trump imenovao za šefa kabineta u srpnju kako bi smijenio Reincea Priebusa nakon samo šest mjeseci provedenih na tom položaju. Nielsen je trenutno savjetnica šefa glavnog stožera Bijele kuće, a njezina nominacija na ministarsku dužnost zahtijeva potvrdu Senata. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene