Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Po svemu sudeći, 12-godišnja Lj.S. iz dobojskog sela Ostružnja postat će najmlađa majka na svijetu. Naime, ona će za nekoliko mjeseci roditi.


Djevojčica živi u izvanbračnoj vezi sa 24-godišnjim Daliborom Marinkovićem iz Karavlaha kod Doboja, a slučaj je policiji prijavila njena 30-godišnja majka Mira Stanković koja ima još sedmoro djece, prenosi bosnaski 24sata.info.

Vezani članci Američka policija, ilustracija Pobornici "sudnjeg dana": Supružnici optuženi da su ubili dvoje djece i ženu Hitna pomoć, ilustracija Tragedija kod Daruvara: Šestogodišnje dijete poginulo nakon što je na njega naletio traktor

Policajci su odmah obavili razgovor sa maloljetnicom i Daliborom, no nisu ih uspjeli nagovoriti da prekinu vezu. Rekli su im su da zajedno žive uz odobrenje roditelja, da su sretni i da mogu živjeti bez ičije pomoći.

>> VIDEO: Maleni Britanac dobio kćer u 13. godini

Saznavši da ih je njena majka prijavila, njih dvoje su se jedno vrijeme krili u šumi kod sela Karavlasi. Kasnije je Mira Stanković ponovo došla u policiju i povukla prijavu.

U dobojskoj policiji izjavili su kako je Dalibor Marinković počinio krivično djelo jer živi sa maloljetnicom, ali da nema nikakvih osnova da ga uhapse.