Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dočekali ga raširenih ruku

Dječak kojeg je pleme kanibala htjelo pojesti vratio se kako bi ih preobratio

Ilustracija, pleme s Papue (Foto: AFP)
Ilustracija, pleme s Papue (Foto: AFP) Foto: Afp
Pleme Korowai iz indonezijske džungle su kanibali. Članove koji nešto zgriješe osuđuju na smrt. Love ih i ubijaju, a zatim pojedu. To su htjeli napraviti i tada 6-godišnjem Wawi.

Wawa Chombonggai (20) vratio se nakon 13 godina u svoje pleme Korowai koje živi u džungli Zapadne Papue u Indoneziji. Pleme je napustio kao dječak od šest godina jer su ga osudili na smrt i htjeli pojesti.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci Nestao je Angel Tarandek Jeste li ga vidjeli? Policija moli za pomoć: Drugi put u mjesec dana nestao je Angel

Naime, Korowai su kanibali, a smatraju da su za naglu smrt ljudi krivi zli duhovi. Wawini roditelji iznenada su preminuli 2006. godine i pleme je zaključilo da je dječak vještac te su ga osudili na smrt. Mališana je spasio Kornelius Sembiring, vodič kroz to područje, te ga odveo svojoj kući u Sumatru.

Chombonggai je sad student sportskih znanosti, i dalje živi sa obitelji svog spasitelja, a u svoje se pleme vratio kako bi im rekao da ne bi trebali ubijati i jesti jedni druge. U džunglu je došao sa svojom posvojenom braćom i sestrom.

Članovi plemena, koji su ga htjeli loviti, ubiti i pojesti, sad su ga dočekali raširenih ruku. Tete su ga okružile i zagrlile, a Wawa je bio toliko razdragan da nije mogao doći do riječi, već je njegova sestra govorila u njegovo ime.

"Prije se osjećao kao da je sam, ali sad osjeća kao da ima veliku obitelj", rekla je Sembiring, prenosi Daily Mail.

Sudbina koju je Wawa izbjegao zadesila je njegova strica, koji je osuđen na smrt jer je spavao s tuđom ženom.

"Trebali bismo razgovarati na lijep način i doći do rješenja. Zašto tako ubijate? Nemamo li rješenje da razgovaramo jedni s drugima ili s vođom zajednice?" pitao ih je Wawa, koji svom plemenu želi drugačiji način života.

Njegov govor primili su s oduševljenjem i predložili ga za poglavicu, no Wawa se odlučio vratiti školovanju te je obećao da će se ponovno vratiti svom plemenu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene