Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zavod za zdravstvo i WHO tvrde:

Djeca u BiH nisu oboljela zbog UNICEF-ovog cjepiva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djeca u BiH koja su tijekom pet godina cijepljena cjepivom koje je državi donirao UNICEF nisu bila otrovana živom, zajednički su priopćile vlasti i zdravstvene institucije te zemlje, UNICEF i Svjetska zdravstvena organizacija opovrgavajući navode nevladinih organizacija da je zbog korištenja cjepiva oboljelo više djece.

'Sva cjepiva korištena u BiH prošla su kroz neovisan i detaljan pregled Svjetske zdravstvene organizacije kako bi bila zajamčena njihova sigurnost i djelotvornost i da su proizvedena u skladu s najvišim međunarodnim standardima', navodi se u zajedničkom priopćenju entitetskih ministarstava zdravstva, Zavoda za zdravstvo, UNICEF-a i Svjetske zdravstvene organizacije.

Pročitajte i ovo Ilustracija ipak su rijetke Otkrivene dvije nove nuspojave cjepiva protiv korone: Pregledali kartone čak 99 milijuna ljudi, ovo su rezultati PR oglas Uspješno provedena kampanja „Ima sreće za sve“ trgovačkog lanca Tommy „Svako dijete ima pravo odrastati u obitelji“

Nevladina organizacija 'SOS telefon 1209' iz BiH u više je navrata objavila, dostavljajući i laboratorijske nalaze, da je cjepivo protiv difterije, tetanusa i hripavca tvrtke CSL Ltd iz Australije sadržavalo živu koja je prouzročila teška oboljenja kod više djece.

To cjepivo je UNICEF donirao u BiH, a korišteno je od 2002. do 2007. godine. Zdravstvene vlasti BiH, UNICEF i WHO ocijenile su opasnim manipulirati s cjepivom jer se pozivanjem na necijepljenje 'najviše šteti djeci u BiH'. 'Cjepivo može spasiti život djeteta i zaštiti ga od trajne invalidnosti, zbog čega je iznimno važno da sva djeca budu cijepljenja', dodaje se u priopćenju. Nevladine organizacije su nalaze o spornome cjepivu dostavile Tužiteljstvu BiH. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene