Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži se rješenje

Diplomatski incident nije odgodio susret između Medvedeva i Kana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bez obzira na diplomatski incident kojeg je napravio ruski predsjednik Dmitrij Medvedev posjetivši Kurilsko otočje, čelnici Rusije i Japana ipak će se susresti na marginama Azijsko-pacifičkog foruma za gospodarsku surdanju sredinom studenoga.

Japanski premijer Naoto Kan je Medvedevovu posjetu teritoriju oko kojeg se Rusija i Japan još uvijek spore nazvao vrlo žalosnom, ali je rekao kako ona ne bi trebala sprječiti već unaprijed dogovoreni susret. Japanski državni vrh očekuje kako će se na susretu Medvede-Kan pričati i o ovom problemu kako se ovakve situacije u budućnosti ne bi događale.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Moskvi (Foto: AFP) petstotinjak okupljenih U Rusiji prosvjedi protiv eventualne predaje Kurila Japanu Slika nije dostupna Situacija je usijana Rusija i SAD pred otvorenim sukobom: Moskva prekinula sporazum o letovima iznad Sirije

>> Medvedev izazvao diplomatski skandal s Japanom

>> Lavrovu reakcija Japana neprihvatljiva

Dvije zemlje su u prošlosti nekoliko puta pokušale riješiti ovaj prijepor oko teritorija, ali nijedan razgovor nije donio pomake. Analitičari smatraju da bi Medvedevljev posjet Kurilima mogao prilično naštetiti odnosima dvije zemalja uoči sastanka na vrhu Azijsko-pacifičke gospodarske suradnje. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene