Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Crvenom moru

VIDEO Pogledajte prve dramatične snimke napada na Jemen! Hutisti poručili: "Platit ćete visoku cijenu"

Prizor napada
Prizor napada Foto: Screenshot/X
Američke i britanske snage su sinoć pokrenule napade na pobunjenike u Jemenu.

Američke snage i njihovi saveznici napali su više od 60 meta na 16 lokacija koje koriste hutistički pobunjenici u Jemenu. Napali su zapovjedne i kontrolne postaje, skladište streljiva, sustave za lansiranje, proizvodne pogone i radarske sustave protuzračne obrane, navodi se u priopćenju. U udarima je korišteno više od 100 precizno navođenih raketa.

"Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija zažalit će što su pokrenule operaciju protiv Jemena", poručili su hutisti te dodali: "Naše su oružane snage dobro pripremljene, a agresori će požaliti zbog agresije na jemenski narod."

Američke snage i njihovi saveznici gađali su više od 60 ciljeva na 16 lokacija koje koriste hutistički pobunjenici u Jemenu, objavile su američke zračne snage.

To uključuje zapovjedne i kontrolne čvorove, skladišta streljiva, sustave za lansiranje, proizvodne pogone i radarske sustave protuzračne obrane, navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Screenshot Iz minute u minutu VIDEO Ispaljena raketa na još jedan brod u Crvenom moru, oglasila se Bijela kuća: "Ne zanima nas rat, ali ako bude potrebe - nećemo oklijevati"

Pročitajte i ovo Ilustracija "Budite na oprezu" Diljem zemlje niske temperature i jak vjetar: DHMZ upalio upozorenja

"Ostajemo predani našim partnerima diljem Bliskog istoka u obrani od skupina koje podržava Iran, uključujući militante hutiste, i prijetnje koju oni predstavljaju regionalnoj sigurnosti i stabilnosti", rekao je glavni zapovjednik američkih zračnih snaga, general pukovnik Alex Grynkewich.

Predstavnik hutista Husein Al Izi poručio je da će SAD i Velika Britanija platiti visoku cijenu nakon što su te dvije zemlje izvele napade na položaje te pobunjeničke grupe u Jemenu. Glasnogovornik jemenskih hutista rekao je da nema opravdanja za ovu akciju SAD-a i Britanije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene