Obavijesti Video Pretražite Navigacija
što očekuju?

Crtica iz Engleske: Britanci nisu suzdržani o preminuloj kraljici i kralju, ali ipak ih više brine nešto drugo

Lijes s tijelom kraljice stigao u Buckinghamsku palaču - 6
Lijes s tijelom kraljice stigao u Buckinghamsku palaču - 6 Foto: Afp
Koliko god se trudili pokazati da ih monarhija ne zanima, da je preveliki trošak za ceremonijalni igrokaz, Britanci su posljednjih dana vrlo nesuzdržani u svojim razmišljanjima o preminuloj kraljici i novom kralju.

Britanci nisu samo jedinstveni u dijeljenju RIP statusa po društvenim mrežama već su skroz složni u razmišljanju da nikad više neće biti ovako predane osobe na tronu kao što je bila Elizabeta II. i da Charles ima tešku zadaću nastaviti majčin put.

Nadaju se da je duga Elizabetina vladavina dala Charlesu dovoljno vremena pripremiti se za svoju novu ulogu.

Pročitajte i ovo Dolazak lijesa kraljice Elizabete u Edinburgh NIZ UVREDA VIDEO Na ispraćaju kraljice neugodna scena za princa: "Andrew, ti si bolesni starac!" Lijes kraljice Elizabete stiže u London

Nakon što je u devedesetim godinama prošlog stoljeća bio jedan od omraženih likova engleske kraljevske obitelji, kojemu su i mediji i podanici osporavali inteligenciju, krivili ga za nesretan život omiljene princeze Diane, potom ga i indirektno okrivljavali za njenu smrt, ismijavali njegov izgled… Charles se kroz godine transformirao u skroz prihvatljivog kralja.

A i Camilla je od persone non grata postala u oku prosječnog Britanca srdačna i simpatična kraljica pratilja.

O čemu razmišljaju Britanci?

Starije generacije razmišljaju kakve će Charles veze održavati s Commonwealthom svjesni da obje strane imaju koristi od tih veza no svima je jasno da je pojedinim teritorijima kroz povijest bilo teško prisilno biti dio te zajednice. Charles, kao i njegov sin William (sljedeći u redu za prijestolje), počeli su se otvarati u razgovorima o ropstvu te se čak i ispričavati za grijehe svojih predaka.

Mlađe generacije će s ponosom reći da je kao princ bio prilično aktivan po pitanju zaštite okoliša, recikliranja, organskog uzgoja hrane i da je dosad njegova zelena politika bila sjajna. Sada kao kralj ima prilike koje prije nije imao, ali također će od sada morati biti tiši.

Pročitajte i ovo Lijes s tijelom kraljice stigao u Buckinghamsku palaču - 4 Dirljivi prizori Kraljica Elizabeta posljednji put u Buckinghamskoj palači: Dočekali je svi članovi obitelj, uključujući Harryja i Meghan

Ekološki osviješteni Britanci nadaju se da novi kralj neće raditi previše ustupaka politici i da će i dalje biti gorljivi borac za zaštitu okoliša.
Očekivanja pred Charlesom su velika, Britanci se nadaju da će smanjiti broj izdržavanih pripadnika kraljevske obitelji i da će narodu služiti jednako predano kao i njegova majka. OK, zanimat će ih i što će se događati s Megan i Harryjem, što je obukla Kate, nova princeza od Walesa, ali zapravo prosječnog Britanca više zanima kako će preživjeti nadolazeću zimu uz povećane troškove života i veliku inflaciju nego kad i kako će Charles biti inauguriran kao kralj Charles III.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene