Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIZ UVREDA

VIDEO Na ispraćaju kraljice neugodna scena za princa: "Andrew, ti si bolesni starac!" Lijes kraljice Elizabete stiže u London

Dolazak lijesa kraljice Elizabete u Edinburgh
Dolazak lijesa kraljice Elizabete u Edinburgh Afp
Aktualno Galerija Dolazak lijesa kraljice Elizabete u Edinburgh Dolazak lijesa kraljice Elizabete u Edinburgh Foto: Afp Dolazak lijesa kraljice Elizabete u Edinburgh Dolazak lijesa kraljice Elizabete u Edinburgh Foto: Afp Dolazak lijesa kraljice Elizabete u Edinburgh Dolazak lijesa kraljice Elizabete u Edinburgh Foto: Afp Kraljevska obitelj - 2 Kraljevska obitelj - 2 Foto: AFP +1 Kraljevska obitelj - 3 Galerija 1/6 >>
Lijes kraljice Elizabete II. u utorak će biti prebačen u London nakon što je 24 sata bio u katedrali u Edinburghu, u kojoj su njezin sin, kralj Charles III., te njegova tri brata i sestra održali tiho bdjenje. Vojvoda od Yorka našao se u neugodnoj situaciji kada je muškarac počeo vikati i sipati uvrede na njegov račun.

Lijes kraljice Elizabete u utorak će biti prebačen u London nakon što je 24 sata bio u katedrali u Edinburghu, u kojoj su njezin sin kralj Charles III. i njegova tri brata i sestra održali tiho bdjenje.

Novom kralju su se u ponedjeljak sestra Anne i braća Andrew i Edward pridružili na 10-minutnom bdjenju u katedrali svetog Egidija. Pognutih glava stajali su oko lijesa, dok su građani prolazili pokraj njih kako bi odali počast kraljici.

Dok su vojnici u kiltovima iznosili kovčeg čuo se samo tužni zvuk gajdi, a četvero kraljičine djece u mraku je napustilo bdjenje. Okupljena ožalošćena javnost ispratila ih je pljeskom u znak podrške.

No, nisu svi bili oduševljeni članovima kraljevske obitelji. U neugodnoj situaciji našao se princ Andrew dok je hodao za lijesom svoje majke u Edinburghu. Među mnoštvom okupljenih građana, koji su odavali počast preminuloj kraljici našao se i jedan prosvjednik. Princu je dobacio: "Andrew, ti si bolesni starac!"

Muškarca su nedugo nakon toga savladali policajci i bacili ga na pod.

Tijekom privođenja čitavo je vrijeme vikao: "Odvratno" i "Nisam učinio ništa loše", a ljudi u pozadini su vikali: "Bože čuvaj kralja".

Snimka incidenta postala je viralna. Škotska policija priopćila je da je muškarac uhićen zbog narušavanja mira.

 

Princu Andrewu sudit će se zbog optužbe da je prije 20-ak godina seksualno zlostavljao 17-godišnjakinju. Tužila ga je Virginija Giuffre.

Princ Andrew niječe da je prisilio Giuffre na seks prije više od dva desetljeća u londonskom domu bivše Epsteinove suradnice Ghislaine Maxwell, te da ju je zlostavljao na druga dva Epsteinova imanja.

Charles III. danas će posjetiti Irsku. U Belfastu će se sastati s političarima i vjerskim vođama, te će prije povratka u London prisustvovati misi u katedrali svete Ane.

Na desetke tisuća ožalošćenih pripadnika javnosti od ranog jutra okupilo se u Škotskoj kako bi ispratili procesiju. U Londonu su na prostoru kraljevskog parka brojni ostavili cvijeće i poruke. Kraljičin lijes navečer će biti prebačen u London i potom odvezen u Buckinghamsku palaču.

Pročitajte i ovo Dolazak lijesa kraljice Elizabete u Edinburgh - 2 Simbolično Svjetski mediji raspisali su se o posebnom trenutku kada je lijes kraljice Elizabete stigao u Edinburgh, sve su zabilježili fotografi!

U srijedu će u sklopu velike vojne povorke biti odnesen u Westminster Hall, zgradu britanskog parlamenta, gdje će ostati do pogreba 19. rujna. Pripadnici javnosti lijes će do jutra na dan sprovoda moći obići 24 sata dnevno.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene