Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljubitelji prirodnih ljepota

Selfijima do smrti: Pronađena još jedna žrtva fotografiranja u Grand Canyonu, u samo 8 dana poginulo troje turista

The Grand Canyon
The Grand Canyon Foto: profimedia
Nastavlja se crni smrtni niz u jednom od najpopularnijih nacionalnih parkova SAD-a. 67-godišnjak je poginuo zbog pada s ruba Grand Canyona, čime je u samo osam dana na toj turističkoj atrakciji život izgubilo troje ljudi.

Posjetitelj kanjona u srijedu je pao s južnog ruba Grand Canyon Villagea, potvrdili su iz Nacionalnog parka.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu

Rendžeri Grand Canyona pronašli su tijelo nesretnog muškarca 400 metara ispod ruba kanjona s kojeg je pao. Helikopteri i stručni spasilački tim su tijelo izvukli iz provalije te je u tijeku istraga oko utvrđivanja točnih okolnosti pada.

Prošlog su tjedna još dvije smrti zabilježene u Grand Canyonu. Obje osobe bile su turisti u kratkom posjetu prirodnoj atrakciji.

Selfijima do smrti

Prošlog četvrtka je čovjek iz Hong Konga fotografirao prirodne ljepote Grand Canyona kada se poskliznuo s vidikovca i pao u provaliju.

Muškarac je navodno bio u svojim kasnim 50-ima i bio je u grupnom posjetu Eagle Point vidikovcu gdje je pokušavao snimiti što bolji selfie kada se nažalost sunovratio u kanjon i izgubio život.

„Naše misli i molitve usmjeren su ka bližnjima gospodina koji je preminuo, kao i svim članovima njegove turističke grupe“, priopćeno je tom prilikom iz uprave Parka.

Prva od tri smrti nije bila uzrokovana padom s litice, a uzrok smrti se još istražuje. Ono što je trenutno poznato javnosti je da se radi o osobi koja je pronađena 26 ožujka u šumovitom dijelu Parka.

„U prosjeku imamo 12 smrtnih slučajeva godišnje, no samo mali postotak toga otpada na padove s litica. Uzroci smrti variraju od vrućine do utapanja, a i visoka nadmorska visina može uzrokovati medicinske komplikacije koje rezultiraju smrću“, priopćeno je iz uprave Parka, piše CNN.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene