The Grand Canyon
The Grand Canyon Foto: profimedia

Nastavlja se crni smrtni niz u jednom od najpopularnijih nacionalnih parkova SAD-a. 67-godišnjak je poginuo zbog pada s ruba Grand Canyona, čime je u samo osam dana na toj turističkoj atrakciji život izgubilo troje ljudi.


Posjetitelj kanjona u srijedu je pao s južnog ruba Grand Canyon Villagea, potvrdili su iz Nacionalnog parka.

Vezani članci Juice Wrld (Foto: Instagram) Slavni glazbenik tragično preminuo samo 6 dana nakon svog 21. rođendana Ron Leibman (Foto: Screenshot) Preminuo poznati glumac iz "Prijatelja": Borio se s upalom pluća i na kraju izgubio bitku...

Rendžeri Grand Canyona pronašli su tijelo nesretnog muškarca 400 metara ispod ruba kanjona s kojeg je pao. Helikopteri i stručni spasilački tim su tijelo izvukli iz provalije te je u tijeku istraga oko utvrđivanja točnih okolnosti pada.

Prošlog su tjedna još dvije smrti zabilježene u Grand Canyonu. Obje osobe bile su turisti u kratkom posjetu prirodnoj atrakciji.

Selfijima do smrti

Prošlog četvrtka je čovjek iz Hong Konga fotografirao prirodne ljepote Grand Canyona kada se poskliznuo s vidikovca i pao u provaliju.

Muškarac je navodno bio u svojim kasnim 50-ima i bio je u grupnom posjetu Eagle Point vidikovcu gdje je pokušavao snimiti što bolji selfie kada se nažalost sunovratio u kanjon i izgubio život.

„Naše misli i molitve usmjeren su ka bližnjima gospodina koji je preminuo, kao i svim članovima njegove turističke grupe“, priopćeno je tom prilikom iz uprave Parka.

Prva od tri smrti nije bila uzrokovana padom s litice, a uzrok smrti se još istražuje. Ono što je trenutno poznato javnosti je da se radi o osobi koja je pronađena 26 ožujka u šumovitom dijelu Parka.

„U prosjeku imamo 12 smrtnih slučajeva godišnje, no samo mali postotak toga otpada na padove s litica. Uzroci smrti variraju od vrućine do utapanja, a i visoka nadmorska visina može uzrokovati medicinske komplikacije koje rezultiraju smrću“, priopćeno je iz uprave Parka, piše CNN.