Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Infekcija na ginekologiji

Zatvoren odjel bolnice: Tri zaražene bebe stabilno, jedna u opasnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravlja Miodrag Radunović naredio je zatvaranje ginekološkog odjela bolnice u Bijelom Polju i upućivanje rodilja u susjedne Berane.

Od četvero novorođenčadi, koja su zbog infekcije dobivene u bolnici u Bijelom Polju, na sjeveru Crne Gore, dovedena na liječenje u Kliničkom centru u Podgorici, troje je u ponedjeljak stabilno, a jedna je beba i dalje životno ugrožena, a crnogorski ministar zdravlja Miodrag Radunović naložio je zatvaranje ginekološko-akušerskog odjela bijelopoljske bolnice.

Pročitajte i ovo Potres u Crnoj Gori Jačine 4,7 stupnja Novi potres zatresao Crnu Goru, osjetio se i u Hrvatskoj i BiH: "Baš je jako zatreslo, trajalo je desetak sekundi" Potres u Crnoj Gori Kao i sredinom ožujka Novi snažan potres u Crnoj Gori: "Dubrovnik je kratko zadrmalo"

U podgorički Klinički centar prošli je tjedan zbog infekcije iz bijelopoljske bolnice prebačeno pet beba, a u nedjelju je potvrđeno da je jedna beba umrla.

'Troje novorođenčadi je stabilno, dok je jedna beba i dalje životno ugrožena', potvrđeno je iz te zdravstvene ustanove.

Ministar zdravlja Miodrag Radunović naredio je zatvaranje ginekološkog odjela bolnice u Bijelom Polju i upućivanje rodilja u susjedne Berane.

Djevojčicu (9) ubila opasna ameba koja jede mozak

Prvi inspekcijski nalazi govore da su bebe dobile infekciju u obliku sepse te da su glavni uzročnik iznimno loši higijenski uvjeti u toj zdravstvenoj ustanovi.

Slučaj je uzbunio crnogorsku javnost pa su i zastupnici u crnogorskom parlamentu za utorak najavili hitnu sjednicu Odbora za zdravstvo na kojoj će obaviti saslušanje resornog ministra Miodraga Radunovića.

'Tražimo ostavku ministra zdravlja'

Ženske članice oporbenog Pokreta za promjene (PzP) i nevladina organizacija 'Krug života' organizirale su u ponedjeljak prosvjed na kojem su zatražile hitne ostavke ministra zdravlja i direktora bolnice u Bijelom Polju te pokretanje kaznene odgovornosti liječnika s ginekološkog odjela te bolnice tražeći odgovornost za slučaj inficiranja novorođenčadi.

'Tražimo momentalnu ostavku ministra zdravlja Miodraga Radunovića i direktora bolnice u Bijelom Polju Tomislava Jeremića, kao i trenutno pokretanje kaznenog i disciplinskih postupaka protiv odgovornih lica', navela je čelnica pokreta žena Iva Pavlović.

Glavni državni tužitelj Ivica Stanković izjavio je u ponedjeljak da je tužiteljstvo po njegovu nalogu otvorilo istragu o ovom slučaju te da se uskoro mogu očekivati i kaznene prijave. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene